Megyei elsősegélynyújtó versenyen a kisvárdai Telegdisek – második helyezés!

folder_openHírek, IPR

A Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Szervezetével iskolánk évek óta jó kapcsolatot ápol.
Évente többször kerül sor a szervezet által megrendezett véradásra, melyen a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola diákjai is szép számmal vesznek részt. Tanulóink és tanáraink körében preferáljuk a Vöröskereszt tevékenységét és sokan csatlakoztak tagként is ehhez a szervezethez. A diákok számára a legkülönlegesebb program az évente tavasszal megrendezésre kerülő Elsősegélynyújtó verseny.

Szent Bazil Középiskola Megyei elsősegélynyújtó versenyen a kisvárdai Telegdisek   második helyezés! Hírek IPR

Mindig szívesen veszünk részt ezen az eseményen, többek között is azért, mert maga a verseny nagyon izgalmas, és a szervezése kiváló. A diákok számára ez egy egész napos mozgalmas program, melyen kapnak tízórait, finom ebédet, pihenő időben közelebbről megnézhetik a tűzoltót, mentőautót stb. A Telegdi ötfős csapata felnőtt kategóriában évről évre versenyzik és szép eredményeket ér el.  Idén is így volt ez április 16-án Nyírtass község Általános Iskolájában, ahol megrendezésre került a Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által a 2015. évi Elsősegélynyújtó verseny. Ezen a fordulón a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolát képviselték: Sipos Anna Barbara, Szónok Renáta, Ésik Izolda, Szalmási Máté és Fodor Máté. A versenynap iskolánk csapata számára nagyon eredményesen zárult, ugyanis I. helyen végzett és bejutott a megyei fordulóba, melynek megrendezésére 2015. április 25-én került sor Nagyhalász község Általános Iskolájában. Ezen a fordulón iskolánkat képviselték: Szónok Renáta, Ésik Izolda, Kurucz Anett, László Ivett, Ágoston Dóra. A versenyre való utazás a csapattagok és kísérő tanáruk számára az iskola által biztosított busszal történt. A megyei forduló is nagyon izgalmas volt: baleseti helyszíneken kellett sérülteket ellátni, újraélesztést csinálni, stabil oldalfektetést alkalmazni stb. Ezenkívül vöröskeresztes és tűzvédelmi teszteket, ügyességi játékokat oldottak meg és szorgalmasan gyűjtötték a pontokat. Csapatversenyben a megyei fordulón is dobogós helyen végzett csapatunk: az előkelő II. helyezést szerezték meg. Minden csapattag értékes díjat, illetve ajándékcsomagot vehetett át. A csapattagoknak gratulálunk a szép eredményekhez és további sok sikert kívánunk! A Magyar Vöröskereszt munkatársainak pedig köszönjük a kitűnő versenyszervezést.

A program megvalósítását az IPR projekt támogatta.

Balázs Erika
szaktanár, felkészítő tanár

Csapattagok véleményei:

„Szombaton reggel nagy izgalommal indultunk a versenyre, amely Nagyhalászban volt. Kisvárdán a busz indulása előtt eligazítással kezdtük a napot. Amikor a helyszínre érkeztünk, már nagy volt a sürgés-forgás, mindenki készülődött a megnyitóra. Csapatkapitányként a sorszámok sorsolásán én húztam a csapatom számát és kaptam meg a menetlevelünket. A verseny érdekes, mozgalmas volt, ugyanis hat baleseti helyszín volt, ahol sérülteket láttunk el. Ezenkívül voltak pihenő állomások is, ahol részt vehettünk szórakoztató játékokon, vetélkedőkön, elfogyaszthattuk a tízórait. Voltak olyan versenyhelyszínek is, ahol Vöröskeresztes totót kellett kitölteni. Minden versenyhelyszínen igyekeztünk a maximális pontszámot gyűjteni. A verseny befejezése után elfogyasztottunk egy finom ebédet. Az eredményhirdetés zárta ezt a versenynapot, melyen második helyezést értünk el, oklevelet és értékes ajándékokat kaptunk. Nagyon élveztük a versenyt, élményekben gazdag napot töltöttünk el”. (Szónok Renáta, 13. évfolyamos Irodai asszisztens szakos tanuló)

„Nagyon jól éreztem magam a versenyen. A feladatok izgalmasak voltak, és a csapattársaimmal minden erőnkkel igyekeztük azokat maximálisan jól megoldani. Nagyon örültünk a dobogós második helyezésnek. A verseny szervezése is kitűnő volt, minden résztvevő és vöröskeresztes munkatárs segítőkészen irányított minket egyik versenyhelyszínről a másikra. Fáradtan tértem haza késő délután, de nagyon örültem, hogy részt vehettem ezen a versenyen”. (Ágoston Dóra, 13. évfolyamos Gyakorló fodrász szakos tanuló)

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Menü