A Rózsafüzér

Szent Bazil Középiskola A Rózsafüzér Hírek Nyíregyházi Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért.

Első alkalommal 2005-ben imádkoztak együtt dél-amerikai kisdiákok, s a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Azóta világszerte mind többen kapcsolódtak be a kezdeményezésbe, amelynek kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívta a gyermekeket – és ezért kérte a hitoktatókat, szülőket, pedagógusokat –, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. Forrás: https://bit.ly/2JZSemo

Iskolánk lelki vezetője, Gorcsa Péter atya a közös ima megkezdése előtt beszélt az alkalomra összegyűlt fiataloknak a Rózsafüzér imáról, és kiemelte annak néhány tulajdonságát:

  • Máriával emlékezni Krisztusra,
  • Máriától megismerni Krisztust,
  • Máriával hasonlóvá válni Krisztushoz,
  • Máriával könyörögni Krisztushoz,
  • Krisztust hirdetni Máriával.

Péter atya a közös imaalkalomra hívó plakátunkon is hangsúlyozta, hogy ez a közösségi imádság – többek között – megerősíti az embert az Isten felé fordulásban, egy közös jó megtapasztalásában, abban, hogy az életem Isten színe előtt zajlik, és az Ő segítségére, útmutatására támaszkodom.

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva – éppen a rózsafüzér hónapjában – iskolánk tanulói is megtapasztalhatták ennek az imádságnak a lélekre ható erejét.

Lőkös Angéla, tanár

Az imádkozáson készült képek a facebook oldalunkon láthatók!

Tags: ,
Menü