Telefonszámunk
E-mail címünk
Közösségeink

Informatika és távközlés ágazat

#informatika #logikus gondolkodás #problémamegoldó készség #ügyfélközpontú hozzáállás #együttműködési készség Ha úgy érzed, ezek mind megvannak benned és felkelti figyelmed akkor ez a szakma neked való. A Szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi. Csapatban dolgozva együttműködik a szoftverfejlesztési projektben résztvevő többi munkatárásával, képes a csoportmunkát támogató fejlesztői eszközök hatékony használatára.

Ösztöndíjat kapsz, amint elkezded a szakmát tanulni. 8 általános kell hozzá. Nem kell fizetned semmit, hogy szakmát tanulj. Pályázhattok az Útravalóra is.

Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
OM:031238 Ny.sz.: 00001/2012-014
Középszintű szakképesítés | Informatikai és távközlés szakmacsoport | OKJ:
Informatika és távközlés ágazat képzés az alábbi formában indul Kisvárdán:
8. osztály elvégzésére épülő TECHNIKUM NAPPALIN
Képzési forma: Nappali | Induló évfolyam: 09 | A képzés INGYENES!
REGISZTRÁCIÓ
0.-Ft
KÉPZÉS
0.-Ft
VIZSGA
0.-Ft
ÖSSSZESEN
0.-Ft
Időtartam: 60 hónap
Kezdés: 2021-09-01 Idegen nyelv: Angol (az oktatás magyar nyelven folyik)
CSOPORT AZONOSÍTÓ: 09/KI-N/2021
Választható kimenetek: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus okj:506121202

A technikum 9. évfolyamára jelentkezhetnek azok a tanulók, akik általános iskolai tanulmányaikat sikeresen befejezték, és 5 év alatt érettségit és technikumi oklevelet szerez. A 8. évfolyamra épülő képzéseinkre felvételi vizsga nincs. A jelentkezés az általános iskolai jelentkezési lapokon, a felvétel az év végi eredmények alapján történik. A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne. A megszerezhető technikus szakképzettség középvezetői szintű ismeretek biztosít, az ötéves képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítanod, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás. A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az öt év elvégzése után egyszerre kapod kézbe az érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet, és még a nyelvvizsga megszerzésére is lehetőséged van. A technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási felvételinél, a szakirányú továbbtanulásnál.

Jelentkezéshez szükséges: 8 általános iskolai végzettségre épülő képzés
Képzés célja: Szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus A Szoftverfejlesztő és-technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi. Csapatban dolgozva együttműködik a szoftverfejlesztési projektben résztvevő többi munkatársával, képes a csoportmunkát támogató fejlesztői eszközök hatékony használatára. Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai szoftverek világa nemcsak vonz, hanem azok fejlesztése tökéletesítése is érdekel. Kompetenciaelvárás Informatikai ismeretek, logikus gondolkodási és problémamegoldó képesség, ügyfélkozpontú hozzáállás, rendszerszintű gondolkodás, együttműködési készség. A szakképzettséggel rendelkező számítógépet kezel, üzemeltet, fejlesztéshez szükséges szoftvereket telepít, használ; weboldalakat tervez és kódol; webes kliens és szerver oldali alkalmazásokat tervez és fejleszt; asztali alkalmazást (szoftvert) tervez és fejleszt; szoftvereket tesztel; adatbázisokat tervez és kezel; csoportmunkát és együttműködést támogató szoftvereket használ; erőforrást és időszükségletet határoz meg. INFORMATIKA RENDSZER-ÉS ALKALMAZÁS-ÜZEMELTETŐ TECHNIKUS: Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhő szolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja. KOMPETENCIAELVÁRÁS: Rendszerszintű gondolkodás, alapszintű informatikai és hálózati ismeretek, ügyfélközpontú hozzáállás, problémamegoldó készség és együttműködési készség. A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ képes számítógépet kezelni, üzemeltetni, irodai alkalmazásokat, multimédiás és kommunikációs alkalmazásokat telepíteni, karbantartani és használni. elvégzi számítógépek és perifériáik hardveres szerelési, karbantartási és javítási munkáit. Ellátja munkaállomások operációs rendszerének telepítését, karbantartását. Képes a hálózati eszközök, a hálózati operációs rendszerek és az alapvető internetes szolgáltatások telepítésére, üzemeltetésére és karbantartására. Ellátja a kisebb helyi hálózatok kiépítésével és karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Képes kisebb otthoni, irodai és közepes méretű hálózatok tervezési, illetve felügyeleti feladatait elvégezni. Elvégzi az informatikai biztonsági eszközök, tűzfalak és vírusvédelmi szoftverek telepítését és konfigurálását, továbbá felhő szolgáltatás kezel. Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai eszközök működtetése, karbantartása érdekel, aki tud és szeret más csapatokkal együttműködni, és támogatóként kész részt venni egy informatikai rendszer üzemeltetésében.
Miért jelentkezz hozzánk: Gazdag tanórán kívüli programokon lehet részt venni. Az iskolán belül továbbtanulási lehetőség van esti képzéseken. Egyetemi jelentkezéshez 32 pontot jelent az OKJ bizonyítvány. Dinamikusan fejlődik az iskola, tanáraink korszerű oktatástechnikai eszközökkel tanítanak. Jelentkezés határideje: A jelentkezőket jelentkezés sorrendjében vesszük fel iskolánkba, az osztály maximális létszámának eléréséig vagy tárgyév augusztus 31. napjáig. Jelentkezés feltételei: Regisztrációs díj befizetése, jelentkezési lap kitöltése a Felvételi irodában. Az egyes szakképesítéseknél megjelölt jelentkezési feltételek megléte, az előképzettséget igazoló dokumentumok, és személyi okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, taj-kártya, oktatási azonosító igazolvány) eredeti és másolati példányainak bemutatása. Jelentkezés módja: Jelentkezést csak az általános iskolán keresztül vagy személyesen fogadunk el. Felvétel, beiratkozás: A felvétel a jelentkezések sorrendjében, illetve tanulmányi eredmény alapján történik. Felvett tanulóinkat levélben és/vagy telefonon értesítjük a beiratkozás időpontjáról. Egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez. Érettségi vizsga: Eredményesen vizsgázó tanulóink érettségi bizonyítványt kapnak. Szakmai vizsga szakképesítés: 12. évfolyamon érettségi végzettséghez kötött szakképzési ágazatnak megfelelő mellék-szakképesítés szerezhető. 13. évfolyamon eredményesen vizsgázó tanulóink az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szerinti, államilag elismert országos érvényű szakképesítő bizonyítványt kapnak. A sikeres vizsgát tett tanulók szakképesítő bizonyítványukkal az ágazati minisztériumok rendeleteiben meghatározott munkaköröket tölthetik be. Ezeket az egyes szakképesítéseknél külön jelöljük. Gyakorlat: A gyakorlati oktatás az iskoláink tanműhelyében, külön térítés nélkül történik! Nappali tagozaton tanuló diák jogosult: családi pótlék, árvasági segély, diákigazolvány, ingyenes orvosi ellátás igénybevételére. Oktatás időpontjai: heti öt alkalommal, általában délelőtt. Regisztrációs díj: Jelentkezéskor fizetendő. A regisztrációs díjat a jelentkezés visszavonása esetén nem áll módunkban visszafizetni! Ha a képzés indulása bármely okból meghiúsul, úgy visszatérítjük a regisztrációs díjat.  Ösztöndíj lehetőség: A szakképzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak, amelyek mértéke a tanulmányi eredményétől függ.   TANDÍJ: NINCS! Vizsga díj: NINCS!
Menü