Telefonszámunk
E-mail címünk
Közösségeink

Kéz- és lábápoló technikus

#kézügyesség #kommunikáció # precizitás #kreativitás Instán mindig azt nézed kinek milyen a körme? Szereted a kreatív dolgokat és a divatot? Akkor válaszd a Kéz- és lábápoló technikus szakmát. Olyan fiataloknak ajánlott, aki fontosnak tartja az egészség megőrzését, az igényes, ápolt, divatos megjelenést és empatikus, felelős magatartással, kézügyességgel, kreativitással kíván segíteni a szolgáltatást igénybevevőknek kezük és lábuk egészséges állapotának megtartásában vagy javításában.

Ösztöndíjat kapsz, amint elkezded a szakmát tanulni. Érettségi bizonyítvány kell hozzá. Nem kell fizetned semmit, hogy szakmát tanulj. Pályázhattok az Útravalóra is.

Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
OM:031238 Ny.sz.: 00001/2012-014
OKJ változás miatt Tervezés alatt! | Szépészet szakmacsoport | OKJ: 510122102
Kéz- és lábápoló technikus képzés az alábbi formában indul Nyíregyházán:
Jelentkezéshez szükséges: Érettségire épülő képzés,Orvosegészségügyi alkalmassági vizsgálat
Vizsga részei: Központi írásbeli vizsgatevékenység [Interaktív]Gyakorlati vizsgatevékenység [Gyakorlati] Projektfeladatok
Betölthető munkakörök: Manikűrös, Pedikűrös
Megjegyzés: Az iskola a tanulóknak díjmentesen biztosít gyakorlati helyet kiválóan felszerelt tanműhelyben! Külföldi munkavállaláshoz Europass bizonyítvány igényelhető.
Képzés célja: A Szépészet ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairány: Kézápoló és műkörömépítő szakirány. Esztétikai és ápoló feladatokat végez kézen és lábon, ápoló és díszitő anyagok, technológiák alkalmazásával. KOMPETENCIAELVÁRÁS: alkalmazóképes tudás és felelősségteljes precíz munkavégzés, empatikus magatartás. Jó ízlés, a divat iránti fogékonyság, kreativitás. A SZAKKÉPZETTSÉGGEL  RENDELKEZŐ: Képes a kéz- és lábápoló szalon működésének megtervezésére és a mindenkori hatályos jogszabályok szerinti működtetésére. Felkészül a kéz- és lábápoló szépészeti szolgáltatás feladataira. Megtervezi és előkészíti a szolgáltatást és a kezelési tervnek megfelelően elvégzi a kéz- és lábápolás folyamatát. Elvégzi a köröm ápolását klasszikus-, francia vagy japán manikűr technológia alkalmazásával. Elvégzi az esztétikai lábápolását. Megtervezi és elvégzi a bőr és a köröm ápolási folyamatait a kézen és lábon. A kéz és láb körmein és bőrön díszítést végez. Kéz- és lábápoláshoz kapcsolódó egyéb feladatokat végez. Elvégez a szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb napi feladatokat.  A kézápoló és körömkozmetikus az egészséges kéz könyöktől ujjhegyig történő szakszerű, tervszerű, biztonságos kezelését, ápolását, díszítését, illetve az egészséges kézen/körmön a műköröm szakszerű, egészséget nem veszélyeztető felépítését, töltését, díszítését, annak eltávolítását végzi speciális anyagokkal, eszközökkel és technológiákkal. A szolgáltatás során a diagnosztizálás eredménye alapján meghozott felelős döntéssel kezelési tervet állít fel, előkészíti a szolgáltatást, hagyományos, vagy francia manikűrt végez. Sablonos, tipes vagy körömágyhosszabbító technikával, porcelán, zselé, vagy egyéb korszerű, professzionális anyagok alkalmazásával műköröm építést végez. Az adott körömnek megfelelően elvégzi a töltést és javítást, a kreatív, korszerű, mindenkori divatnak megfelelő díszítést, egyénre szabott ápolást. Szakszerűen távolítja el a műkörmöt. Tevékenysége során szolgáltat, tanácsadást végez és értékesít. A körömszalon üzemeltetése során vendégkapcsolati, digitális adatrögzítési, pénzforgalmi adminisztratív és higiéniai feladatokat is ellát. Ajánlott minden fiatal számára, aki fontosnak tartja az egészség megőrzését, az igényes, ápolt, divatos megjelenést és empatikus magatartással, kézügyességgel, kreativitással kíván segíteni a szolgáltatást igénybe vevőknek.
 Miért jelentkezz hozzánk: Gazdag tanórán kívüli programokon lehet részt venni. Az iskolán belül továbbtanulási lehetőség van esti képzéseken. Egyetemi jelentkezéshez 32 pontot jelenthet az OKJ bizonyítvány. Dinamikusan fejlődik az iskola, tanáraink korszerű oktatástechnikai eszközökkel tanítanak. Jelentkezés határideje: A jelentkezőket jelentkezés sorrendjében vesszük fel iskolánkba, az osztály maximális létszámának eléréséig vagy tárgyév augusztus 31. napjáig. Jelentkezés feltételei: Regisztrációs díj befizetése, jelentkezési lap kitöltése a Felvételi irodában. Az egyes szakképesítéseknél megjelölt jelentkezési feltételek megléte, az előképzettséget igazoló dokumentumok, és személyi okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, taj-kártya, oktatási azonosító igazolvány) eredeti és másolati példányainak bemutatása. Jelentkezés módja: Jelentkezést személyesen fogadunk el. Felvétel, beiratkozás: A felvétel a jelentkezések sorrendjében, illetve tanulmányi eredmény alapján történik. Felvett tanulóinkat levélben és/vagy telefonon értesítjük a beiratkozás időpontjáról. Gyakorlat: A gyakorlati oktatás az iskoláink tanműhelyében, külön térítés nélkül történik! Nappali tagozatra jelentkezhet: Még nem rendelkezik iskolarendszerben szerzett, állam által finanszírozott szakképesítéssel és a képzés utolsó tanévében maximum 25. életévét tölti be. A tanuló attól az évtől kezdődően, amikor a 25. életévét betölti, kizárólag felnőttoktatásban kezdhet új tanévet. Szakgimnáziumban a nappali oktatás munkarendje szerinti felnőttoktatás azok számára szervezhető meg, akik még nem rendelkeznek szakképesítéssel. Nappali tagozaton tanuló diák jogosult: családi pótlék, árvasági segély, diákigazolvány, ingyenes orvosi ellátás igénybevételére. Oktatás időpontjai: heti öt alkalommal, általában délelőtt. Esti tagozatra jelentkezhet: Esti tagozaton felső korhatár nélkül végezheti, folytathatja középiskolai tanulmányait minden olyan érettségizni vagy szakképesítést szerezni szándékozó tanuló, aki már nem tanköteles. A tanulmányok ideje alatt jogosult: családi pótlékra, diákigazolványra. A jogszabályi változásoknak köszönhetően a második szakképesítés megszerzése is ingyenes (esti tagozaton)!  Esti tagozaton tanuló diák jogosult: diákigazolvány igénybevételére. Oktatás időpontjai: heti három alkalommal, általában délután. Regisztrációs díj: Jelentkezéskor fizetendő. A regisztrációs díjat a jelentkezés visszavonása esetén nem áll módunkban visszafizetni! Ha a képzés indulása bármely okból meghiúsul, úgy visszatérítjük a regisztrációs díjat. Ösztöndíj lehetőség: A szakképzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak, amelyek mértéke a tanulmányi eredményétől függ.   TANDÍJ: NINCS! *Amennyiben a jelentkező legfeljebb egy iskolarendszerben szerzett, állam által finanszírozott szakképesítéssel rendelkezik. Vizsga díj: NINCS!
Menü