Tűzoltó technikai bemutató

folder_openHírek

István I. törvény 9. fejezetében a templomba járás kötelezettségéről rendelkezik. „Vasárnap mindenki menjen templomba, öregek, fiatalok, férfiak és nők, kivéve azokat, kik a tüzet őrzik.”

Az idézet jól példázza, hogy több mint ezer éve a tűz elleni védekezés mindig fontos szerepet játszott. Az emberiség fejlődése nem állt meg, ami ma már azt jelenti, hogy hivatásos állományi tűzoltók látják el a tűz elleni védekezést. Nyíregyházát és környező településeit a hivatásos tűzoltóság több mint 120 éve látja el tűzoltási, műszaki mentési és tűzmegelőzési feladatok területén. Az év minden napjának minden percében készek a tűzoltók kivonulni, hogy megfékezzék a tűz pusztítását, elhárítsák a műszaki mentéseket, mentsék a veszélybe került személyeket.A szakszerű feladatok ellátása mellett ma már lehetőség van arra is, hogy a lakosság megnézze, kipróbálja a korszerű tűzoltótechnikákat, felszereléseket, ami által megbizonyosodhat arról, hogy milyen szinten vigyáznak lánglovagjaink az egyre kiszámíthatatlanabb veszélyekkel szemben.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola vezetősége felismerte annak jelentőségét, hogy a felnövekvő nemzedéknek ne csak iskolapadban, számítógép előtt adjon friss tudást, ismeretet, hanem a mindennapi életben előforduló veszélyekre (tűzkár, baleset) megelőzése érdekében tűzoltó technikai bemutatót szervezzen. Erre a felkérésre a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ‚B’ szolgálati csoportja azonnal eleget tett és lehetőségéhez mérten 2005. október 06-án látványos tűzoltó technikai bemutatót tartott Nyíregyházán, Móricz Zsigmond út. 34. szám alatt.A bemutatón több mint száz tanuló (fodrászok, kozmetikusok, informatikai hálózatirendszer-telepítők), a nyíregyházi kirendeltség tantestülete, munkatársai vettek részt. A bemutató 150 percében a lelkes közönség megismerhette a tűzoltás speciális eszközeit, lánglovagok védőfelszereléseit, valamint a nyíregyházi tűzoltóság 2 új járművét: egy Mercedes TLF 4000 AT típusú gépjárműfecskendőt, mely 1+5 fővel vett részt a bemutatón, valamint korunk legújabb magasból mentő (IVECO-MAGIRUS DL 37 típusú) járművét. A magasból mentő járművel lehetősége volt a résztvevőknek hogy Nyíregyházát 30 méter magasból megtekinthessék.Mind a tanulók, pedagógusok és a résztvevő lánglovagok fantasztikus perceket töltöttek el a bemutató ideje alatt, ami olyan jól sikerült, hogy az iskola meghívást kapott tavasszal a nyíregyházi laktanyában, hogy teljes körűen megismerhessék a tűzoltók nagyon színes mindennapi életét.

Tags: ,
Menü