1. Kezdőlap
  2. Nyíregyháza
  3. Készségfejlesztő iskola

Nyíregyháza – Készségfejlesztő iskola!

A készségfejlesztő iskola 2019 szeptemberétől jött létre a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola részeként, segítve a középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek középiskolai tanulmányait.

Az egyénre fókuszáló képzésben hiszünk, ahol a mérce a tanuló önmagához mért fejlődésére. Képzésünk nagy hangsúlyt fektet az önálló életvezetéshez szükséges életviteli készségek fejlesztésére. Gyakorlat orientált képzésre törekszünk. Gyakran használjuk az iskola tankonyháját, és a környékünkön fellelhető boltokban is rendszeresen megfordulunk.

Elsősorban törekszünk a nyugodt, barátságos légkör kialakítására, amely elengedhetetlen, hogy a gyermekek motiváltak legyenek. Gyógypedagógusaink jól képzett szakemberek, elfogadó, nyílt személyiségűek, akiknek elsődleges szempontja a gyermekek érdekei, így munkánkat is ebben a szellemben igyekszünk végezni.

Felvételi követelmények:

  • Kizárólag a szakértői bizottság szakvéleménye alapján kiállított szakértői véleménnyel rendelkező 8. osztályt befejezett diákokat tudunk fogadni.
  • Felvételi vizsga – nincs!

Képzés rendje:

A készségfejlesztő iskola 4 évfolyamos képzés:

  • 9-10. évfolyam közismereti képzést nyújtó évfolyam.
  • 11-12. az életkezdéshez való felkészülést, a munkába állást lehetővé tevő egyszerű betanulást igénylő munkafolyamatok elsajátítását célzó gyakorlati jellegű évfolyam.

Képzéseink:

  • Konyhai kisegítő
  • Udvaros

Ha még gondolkozol és tájékozódni szeretnél, hívd Helgát, aki mindenben segítségedre lehet!

Menü