Vendéglátós Szakkiállításon A Telegdis Diákok

folder_openHírek

2005. 04.12-én rendezték meg a debreceni Arany Bika Szálló Bartók Termében a Vendéglátós Szakkiállítást, melyre az országban még csak két helyen került sor.
A bemutató nemcsak azért keltette fel osztályunk figyelmét mert szakunkhoz kapcsolódik, hanem mert kuriózumnak számító dolgokkal is találkozhattunk. Az ország minden részéről jöttek kiállítók, különböző újdonságokkal. Nemcsak a kiállított tárgyakat nézhettük meg, ingyenes kóstolókkal is kecsegtették az odalátogatókat. A standok termékei között szerepeltek konyhaművészeti remekek, koktélok, azok kiegészítői, zöldségből faragott „virágköltemények”, tortacsodák, különleges kávék, fagylaltok, marcipánok, óriáspalacsinták, grillázsfigurák, jégkristályok, a szállodai felszerelések, igényesnél igényesebb terítési módok és különleges evőeszközök, legmodernebb számlázási- és asztalfoglalási számítógépes programok, és a nagy- és kis konyhákban egyaránt használatos berendezések legújabb kivitelben.

Az egyik legemlítésreméltóbb számomra Varga Károly világhírű aranyérmes mesterszakács remekművei, aki a legkülönbözőbb zöldségek felhasználásával szinte bármit kifaragott. Pl. virágcsokrokat, harci jeleneteket, madarakat, más állatokat. Szerencsés jelenlevőket megajándékozta egy szál „virággal”. A kávékóstolónál a legmegdöbbentőbb a kávégép ára volt, melyet kompletten 1 000 000 forintért árultak, hozzá pedig kg-onként 4500 forintért vehettünk volna szemes kávét. Ettől eltekintettünk, maradtunk a kóstolónál. A fagylaltokat most már nemcsak a hagyományos ízekben kóstolgattuk, hanem új ízeket is megismerhettünk, pl. a Pina Colada-s fagylaltot, legújabb gépekkel már cukrokkal is díszíthetőek, melyek darálva, aprózva vagy egészbe kerülnek a termékbe.

Kalocsai hölgyek rezzenéstelen kézzel festettek hajszálvékony ecsettel tányérokat, melyek szintén képezhetik az igényes konyha felszereléseit. A grillázsból leginkább tojások készültek, megelőlegezve a húsvéti hangulatot. A felsoroltak talán csak picit tudták felidézni a kiállítás hangulatát.

A szerencsés jelenlevők nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattak, melyet nemcsak szakmájukban, hanem akár otthon is kamatoztathatnak.

Tags: , ,
Menü