Bemutatót tartottak a LÁNGLOVAGOK

folder_openHírek

Nyíregyháza Móricz Zsigmond út 24. sz. alatt található Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a Felnőttek Szakiskolája, Szakközépiskolája és Gimnáziuma részére 2006-10-10-én a nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság „B” szolgálati csoportja felejthetetlen tűzoltó technikai bemutatót tartott nyolc osztály – fodrász, kozmetikus, informatikai hálózatirendszer-telepítő, dajka, felzárkóztató, szobafestő képzésben résztvevő mintegy kétszáz fő – részére. Az igazgató helyettes tájékoztatott bennünket arról, hogy a két iskola milyen széles spektrumban részt vállal a hazai szakképzés területén. Az iskolák hat szakmát tanítanak, valamint beindították az esti gimnáziumi oktatást, a felzárkóztató képzést. Az igazgató helyettes asszonytól megtudtuk, hogy az év elején megtartott tűzvédelmi oktatás és tűzriadó terv gyakorlása után az itt tanuló gyermekek, felnőttek, és pedagógusok nagy érdeklődéssel vannak az egyenruhás hivatásban dolgozók munkája iránt. Ez érdeklődés kielégítésére az intézmény vezetősége megszervezte a látványos bemutatót.

A tanulóifjúság nagy örömére lehetőség volt a tűzoltógépjárművek, felszerelések közelebbi megismerése. Már-már nyárt idéző melegben Kurucz Zsolt tü. Zls szolgálatparancsnok helyettes irányításával rögtönzött bemutatóra került sor, melynek során a diákok saját bőrükön érezhették a tűz melegét mely tálcatűz imitálásával lett bemutatva, valamint a különböző oltóanyagok jótékony hűtő és oltóhatását. Bemutató során kipróbálhatták a kedves diákok Nyíregyháza közel kétszázmillió forintot érő 37 méter magasba emelkedő különleges gépjárművét. Hangulat fokozása érdekében kipróbálhatták a diákok, hogy milyen védelmet nyújtanak a személyi védőfelszerelések (sisak, ruha, csizma, légzésvédelmi eszközök). A szebbnél szebb hölgyek kérésére, melyet sokszor nem kellett elismételni a lánglovagoknak lassú tempóba bemutatták milyen megkülönböztető jelzéssel közlekedni.

A gyakorlat végén a nevelőtestület pedagógusai üdítővel, kávéval köszönték meg az egyenruhás szerv precíz, hatékony közreműködését.

Kozák Attila
tü. százados

Tags: ,
Menü