Látogatás Ilcsi Néni Labóratóriumában

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola 13. évfolyamos kozmetikus tanulóival, november 17.-én pénteken Budapestre utaztunk a kozmetikus tanuló lányokkal. Úticélunk Ilcsi néni laboratóriuma volt.

A Budai-hegyekben „ILCSI” táblák jelezték a menetirányt. Külön oktatóteremben kedvesen fogadott bennünket az ügyintéző hölgy. Csipkebogyó-hibiszkusz teával és frissen készített csipkebogyó lekvárral kínáltak meg bennünket. Amit persze el is fogadtunk, hiszen a közel 4 órás út során mindenki megéhezett, megszomjazott.

Aztán megérkezett Ilcsi néni fia, Molnár Ferenc, aki 25 éve vezeti a céget édesanyjával. Ő először mint fényképész kapcsolódott be a Kft. munkájába, aztán társtulajdonossá vált, egyre inkább belefolyt a szakmai életbe is. Molnár Ferenc előadást tartott a cég alapításáról, a növények termesztéséről, a krémek készítéséről és összetételéről, és a kozmetikusok munkájáról. A közel 140 termékből amelyet forgalmaznak, nehéz lenne egyet kiemelni. Az arctejek, tonikok, szappanok, AHA-s peelingek, arc- és testradírok, masszírozók, kozmetikai pakolások, zselék, krémzselék, lehúzható maszkok, liposzómás gélek, habkrémek, hidratáló és zsíros krémek, szem- és szemkörnyék ápolók, kéz- és lábápolók, testápolók, napozók mind-mind természetes alapanyagból készülnek, színezéktől és tartósítószerektől mentesek. Ilcsi néni palettáján a különlegességek is megtalálhatóak. Ilyen pl. a hajserkentő, az illómix, és az illóméz. Az illóméz 12 illóolaj felhasználásával készül és különösen ilyenkor a téli hónapokban segít megakadályozni a meghűlést, és enyhíti a tüneteket. Napi 3-4 kiskanálnyit tanácsos teába keverni, vagy étkezés után elszopogatni. Fertőtlenítő, nyugtató, légút tisztító hatása többek között a benne lévő fenyőtű, rozmaring, ánizs, eukaliptusz, levendula és borsmenta olajnak köszönhető.

Az előadás után mindenki kis ajándékcsomagot kapott, melyben termékleírások, spatula, kis tégely és egy ajakbalzsam volt. Rövid szünet után bemehettünk a laborba. Megnéztük a különböző munkafolyamatokat, a növények előkészítésétől elkezdve a hatalmas számítógép-vezérlésű keverőgépek munkáján keresztül a csomagolásig. Felejthetetlen élmény volt számunkra.

Aztán elbúcsúztunk a Molnár Ferenc úrtól és ajándékkal kedveskedtünk neki az iskola nevében. Délután elindultunk hazafelé, igaz fáradtak voltunk, de jó hangulatban telt a nap, és az élmény mindenkit kárpótolt.
Maródi Andrea
Gyakorlati oktató

 

Tags: , ,
Menü