Honlapkészítő Verseny

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakközépiskola HONLAPKÉSZÍTŐ VERSENYT hirdet PROFI és AMATŐR kategóriákban.

A verseny célja: A tehetséges és az informatika iránt érdeklődő tanulóink számára lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat a beadandó weblap elkészítésével, illetve annak nyilvános bemutatásával összemérjék.

A verseny résztvevői: Bárki, aki iskolánk tanulója a verseny ideje alatt, és szereti az informatikát, és az Internet csodálatos világát, vagy szeretne megismerkedni vele.

Versenyfeladat:

AMATŐR KATEGÓRIA
Egy statikus, vagy dinamikus weblap elkészítése. Tartalmilag és szerkezetileg feleljen meg korunk követelményeinek
Témája: szabadon választott

PROFI KATEGÓRIA
Egy tartalomkezelő rendszer (CMS) bekonfigurálása, testreszabása (DRUPAL, JOOMLA, PHP NUKE, stb)
Témája: szabadon választott

Az elkészítésre vonatkozó megkötések:
Méretkorlátozás nincs. A kornak megfelelő fejlesztőeszközök használata (multimédiás anyagok, appletek, JavaScriptek, Flash, weblapsablonok) megengedett. Szerver oldali fejlesztő eszközök is alkalmazhatók, azaz PHP és MySQL, amit az iskola a versenyző rendelkezésre bocsát. A technikai részletek felől érdeklődjetek a rendszergazdától. Az elkészített munkák minden esetben tartalmazzák a források pontos megjelölését (akár nyomtatott, akár elektronikus forrásról van szó), ügyelve a vonatkozó jogi szabályokra. Az elkészített weboldal nem tartalmazhat politikai, erotikus, vagy egyéb nem megengedett tartalmakat. A weblapokat úgy kell elkészíteni, hogy élő internet kapcsolat nélküli számítógépen és pl. CD-re archiválás után is futtathatók maradjanak (relatív linkek). A mappák és fájlok elnevezésénél vegyék figyelembe, hogy különböző operációs rendszerkörnyezetben történik a tesztelés és értékelés, a kicsi és nagy betűk közötti különbség, az ékezetes és speciális karakterek használata problémákat okozhat.

A verseny lebonyolítása:
A versenyre nevezni kell.

Nevezési díj: NINCS.
A nevezési szándékát kérjük e-mailben jelezze a hbela@telegdi-kisvarda.sulinet.hu címen.

Nevezési határidő: 2007.január 01.
Egy tanuló csak egy kategóriában indulhat.
Aki nem nevezett, vagyis nem küldte be a kitöltött nevezési ürlapot, a versenyben nem vehet részt.

A weblapokat szerkesztheted bárhol, bármilyen szoftverrel, viszont ha elkészült a honlapod, akkor el kell helyezned az iskola webszerverén a saját HOME könyvtáradba, amit elérhetsz az iskola hálózatából a http://admin/~usernev címen.

A verseny díjazása: Mindkét kategóriában hirdetünk győztest.

A díjak a következőképpen alakulnak:
I. helyezett 1 db DVD iró
II. helyezett 1 db webkamera
III. helyezett 1 db optikai egér

Amennyiben sok olyan honlap lesz, amely minden követelménynek megfelel, úgy mindkét kategóriában különdíjakra is lesz lehetőség, ami kategóriánként egy 1 GB-os pendrive lesz

A verseny időtartama: A verseny 2007. április 01-ig tart. Ezt követően kezdi el az értékelő bizottság a munkák értékeléseit Eredményhirdetés várhatóan 2007. május 01-én lesz nyilvános keretek között.

A megmérettetésen bárki elindulhat, senkit ne tartson az vissza, hogy most ismerte meg a weblapszerkesztés menetét, fortélyait.

Reméljük, hamarosan úgy találjátok majd, hogy egyáltalán nem ördöngösség a weblapkészítés, és minél többen kaptok kedvet ahhoz, hogy saját honlapotok legyen! Ne gondolkodjanak sokat, hanem minél előbb vágjatok bele a munkába!
Bármilyen kérdést, észrevételt a hbela@telegdi-kisvarda.sulinet.hu címre várunk.

Előre is sikeres és eredményes versenyzést kívánva, várjuk mielőbbi nevezésed!

Tags:
Menü