Búcsúztak a fodrászok Nyíregyházán

folder_openHírek

21 végzős fodrász búcsúzott sikeres gyakorlati vizsgával a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nyíregyházi tagintézményéből. A gyakorlati vizsgán a tanulóknak az összes eddig tanult munkafolyamatot be kellett mutatniuk.

A vizsgának az Inkubátorház adott otthont.
A reggel 8 órakor kezdődő megmérettetés egész napos odafigyelést igényelt a tanulóktól és a vizsgabizottság tagjaitól egyaránt. A vizsgaelnök – akit a Kereskedelmi és Iparkamara bízott meg -, Dr. Együtt Mihály és a Magyar Iparszövetség tagja, Molnár Tünde értékelte a tanulók munkáját. Az értékelésnél természetesen az iskola szak- és gyakorlati oktatói is jelen voltak és aktívan közreműködtek.
A tanulók babafejen elvégezhető vízhullámmal kezdték meg a munkát, mely napjainkban egyre többet látható különböző alkalmi frizurákon.
Ezután következett a hajvágások bemutatása – alap, valamint divathajvágások -, melyek ismerete nélkülözhetetlen a fodrászok számára, hiszen munkájuk nagy részét ez a két munkafolyamat teszi ki. Oktatóiknak köszönhetően a tanulók megtanulhatták az aktuális trendnek megfelelő vágási és festési technikákat, melynek elemei a vizsgázók munkáiban jól láthatóak voltak.
A vizsga utolsó művelete a női alkalmi frizura készítése volt, melyre a modellek estélyi öltözetben érkeztek. Különleges hajköltemények készültek, a jelöltek itt is megmutathatták kreativitásukat.
A vizsgabizottság tagjai elégedettek voltak a leendő fodrászokkal, akiknek felkészültsége bizonyította az oktatóik lelkiismeretes munkáját. Néhány vizsgázó szóbeli dicséretben, illetve könyvjutalomban részesült kiemelkedő munkájáért.
Külön köszönet a modelleknek is, akik vállalták, hogy segítségükre lesznek a vizsgázóknak, hisz „egy jó modell fél siker”. Az akadálymentes munka jó szervezésre utal, mely a képző intézménynek köszönhető.
Sok sikert kívánunk mindannyiuk számára!
Tokaji Tímea szaktanár

Tags: , ,
Menü