Apollón jósdája

folder_openHírek

A Felnőttek Szakiskolája, Szakközépiskolája és Gimnáziuma debreceni felzárkóztató képzésben résztvevő diákjai nagy fába vágták a fejszéjüket: jelentkeztek a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének „Apollón jósdája” című levelező pályázatára. A négyfordulós verseny zárásaként egy ókori görög templom makettjét kell elkészíteniük.

Mindezeken két tantárgy, a Kreatív gyakorlatok és a Művészetek keretén belül dolgoznak a diákok, Vargáné Balogh Emese tanárnő vezetésével. A kérdések a történelem és az irodalom tantárgy anyagához is kapcsolódnak.

A pályázat egy kitalált kerettörténetre épül. A történet szerint Petra, aki a családjával Görögországban nyaral, Delphoi jósdájának romjai közelében titokzatos hangot hall, amely kutatásra buzdítja. Így próbálja játékosan felkelteni a diákok érdeklődését.

Azért is izgalmas a verseny, mert nem csupán a diákok lexikális tudását méri fel, hanem teret ad a kreativitásnak, a találékonyságnak, az ügyességnek, ezzel kedvet csinál különböző tantárgyak tanulásához is.

(Képmelléklet: Kígyórejtvény)

Szent Bazil Középiskola Apollón jósdája Hírek

Tags: , ,
Menü