OSZTV 2008

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola OSZTV 2008 Hírek

A magyar szakképzés nagy seregszemléje a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által minden évben megrendezésre kerülő Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV). Az OSZTV-n a nappali képzésben részvevő diákok adnak számot tudásukról. Ezen versenyen sikerült öregbítenem iskolánk hírnevét 2008. április 16- 18.-án. Első nap regisztráció után felkerestük szállásunkat kísérő és egyben felkészítő tanárommal, Hajnal Bélával, aki talán feszültebb volt mint én, akinek elvileg számot kellett adnia tudásáról. A szállásunk rendezett és tiszta volt. Nagy örömömre nem kellett messzire menni a vacsora elfogyasztásához, mivel a kollégium épületén belül volt az étkezde. Az „ideiglenes” szobatársaimmal is hamar megtaláltuk a közös hangot, mivel mindannyian versenyzők voltak, és ráadásként egyik szobatársam szintén Telegdis diák volt Nyíregyházáról. Lehetőségünk adódott, hogy megbeszéljük iskolánkkal kapcsolatos tapasztalatainkat is. Másnap reggel viszont korán kellett ébrednünk, mivel a verseny gyakorlati része már reggel nyolckor elkezdődött és még várt ránk egy negyed órás séta is. Külön köszönetet érdemel még a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola rendszergazdája, aki lehetőséget adott a mySQL feltelepítésére, mivel adatbázis kezelésre minden más versenyzőtársam Microsoft Acces programot használt( volna, ha lett volna adatbázis kezelés feladat).
A verseny feladatok Excell, Word és PowerPoint programok kezeléséből állt. Ezek után kezdődött a szóbeli verseny, ahol minden versenyző ugyanabban a témában adott számot tudásáról. A vizsgabizottság valóban pártatlanul és tárgyilagossággal hallgatta végig a feleleteket, és már szinte kellemetlenül éreztem magam, mivel nem tudhattam, hogy jót esetleg rosszat, témához nem kapcsolódó dolgot mondok. A szóbeli rész teljesítése után már minden versenyzőn eluralkodott az öröm és megkönnyebbülés. Ekkor már éreztük, hogy megtettünk mindent és túl vagyunk rajta. Megbeszéltük tapasztalatainkat, és problémásnak érzet feladatainkat. Ezután elfoglaltuk szállásunkat, és készültünk a pénteki eredményhirdetésre, ahol meglepő volt hallani a sok nyertes nagyvárosi versenyző között Gyulaházát, mint iskolánk székhelyét.
Összességében eredményesnek érzem a 8. helyezésemet, bár lehetett volna jobb is, de ez is öröm számomra, mivel mentesültem a vizsga alól, illetve jól éreztem magam és új emberekkel ismerkedtem meg.
Barátságok is születtek. A Szentgotthárdi csapat egyik tagja például egy közösségi portálon megkeresett és üdvözölt engem és kísérőtanáromat is.
Marincsák István Számítástecnikai Szoftverüzemeltető 2008. április 22.

Tags: , , ,
Menü