Földrajz óra

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Földrajz óra Hírek

Az idei tanévben ismét elindult a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium felzárkóztató képzése .Az igazat megvallva ezen osztály tanítása komoly nevelői feladatokat ró ránk. A tanórákon első számú feladatunk a tudás átadása, és ez egy ilyen, képességeit tekintve vegyes összetételű osztályban nem mindig könnyű feladat. Az érdeklődés folyamatos fenntartása mellett a fegyelmezés fontossága kiemelendő.

A természetismeret tantárgyat is tanulják a diákok. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy ilyen érdekes tantárgyat taníthatok a gyerekeknek.

A földrajz egyike azon tantárgynak, ahol folyamatosan motiválni lehet a gyerekeket,környezetükből, a mindennapi életükből és tevékenységeikből sokat meríthetnek. Párhuzamot vonunk más tantárgyakkal és a gyerekek, meglepődve tapasztalják, hogy mennyire kapcsolódik például a biológiához, kémiához, fizikához. Mindez azt bizonyítja, hogy érdekes a gyerekek számára a földrajz óra.Leköti őket egy –egy érdekes történet vagy rajz, például hogyan alakulnak ki a vulkánok stb.
Jó érzés, hogy fel lehet kelteni a gyerekek érdeklődését nem csak a tanulásra, hanem a többlettudásra is. Próbáljuk az órákat változatosabbá tenni: atlaszt, térképet használunk, beszélgetünk, rajzolunk.

Örömmel tapasztaltam, hogy még ezt a korosztályt is mennyire leköti, hogy rajzolhat és színezhet, persze a témához kapcsolódó és a korosztálynak megfelelő rajzokra gondolok,
például: földgömb, kontinensek, vulkánok. Ez úton szeretnék megosztani veletek egy pár jól sikerült rajzot.
Baloghné Lipták Bernadett Földrajz tanár

Szent Bazil Középiskola Földrajz óra Hírek

Tags: , ,
Menü