Beauty Forum a szépség jegyében

folder_openHírek

Telephelyenkénti összefoglaló:

Szent Bazil Középiskola Beauty Forum a szépség jegyében Hírek

Nyíregyháza: Mint minden évben, idén is megrendezték Budapesten a Beauty Forum elnevezésű szakkiállítást. Immár hagyomány nyíregyházi tagintézményünkben, hogy kozmetikus tanulóink a szakmai újítások ismeretére kiéhezve, ellátogatnak a rendezvény helyszínére.

Így történt ez idén is. A kiállítás lehetőséget nyújtott szakmai látókörünk kiszélesítésére. Rengeteg új, számunkra még ismeretlen céget, illetve kezelési metódust ismerhettünk meg. Számos érdekes és látványos bemutatót, előadást láthattunk. Örömünkre szolgált, hogy már nem csupán az előadótermekben és a színpadon, hanem a kiállító standokon is folytak gyakorlati bemutatók. Akadt olyan cég is, ahol modellként és kozmetikusként egyaránt kipróbálhattuk a kezeléseket. Több helyen kedvezményesen vásárolhattunk gépeket, eszközöket, kozmetikumokat. Végzős tanulóink – akik néhány hónap múlva már munkába állnak majd – éltek is ezzel a lehetőséggel. Hazafelé rengeteg színes szakfolyóiratból, katalógusból csemegézhettünk. Annyira elmélyültünk a prospektusok tanulmányozásában, hogy észre sem vettük, hogy már a végállomásra ért a vonatunk.

Mindannyian kellemesen elfáradva, de élményekkel, hasznos információkkal térhettünk haza.

/Chrenkóné Tóth Katalin szakoktató/

Szent Bazil Középiskola Beauty Forum a szépség jegyében Hírek

Kisvárda: Nov. 8-9.-én rendezték meg Budapesten a Syma Csarnokban a fodrász-, kozmetikus-, kéz és lábápoló, műkörömépítő, wellnes és spa kiállítást. Néhány tanulóval mi is képviseltük iskolánkat, mint látogatók. 110 standon több száz cég termékei állították ki, amit bemutatókkal, termékmintákkal, katalógusokkal, árlistákkal reklámoztak. Neves fodrász cégek híres fodrászai mutatták be az új termékeket, technikákat, eljárásokat, trendeket. Az őszi-téli hajkollekciót többek között Gellei András, Papasz Vasziliosz, Binder Géza, Hajas László, Kucsera Zsolt és Szabados Iréne,a legújabb hajhosszabbítási eljárást egy dán fodrász Thomas Bro és csapata, a kontyokat Fátrai Krisztina ismertette. Vastapssal ünnepeltük az első magyar fodrász világbajnokot: Arató Krisztiánt, aki Chicagóban lett világhírű, valamint az elvont ötleteiről ismert Koczkát láthattuk.

Úgy gondolom, a tanulóim ezen túl rendszeresen ellátogatnak a szakma e neves találkozóhelyére, és társaikat is erre fogják ösztönözni, hiszen a mi szakmánk folyamatosan újul, változik, így a továbbfejlődés is szükséges. Hasznos volt ez a két nap, hiszen a fodrászatról és a társszakmákról alkotott képük kiszélesedik, érdeklődési körük bővül.

Szent Bazil Középiskola Beauty Forum a szépség jegyében Hírek

A tanulók véleménye:
„Büszke vagyok, hogy példaképemmel, Hajas Lászlóval találkozhattam, néhány szót válthattam, közös fényképet készíthettem, és még puszit is kaptam.” /R.R. 13. évfolyam/

„Lejártam a lábam, de megérte, mert olyan termékeket láttam, amit eddig nem ismertem. Több ollót kipróbáltam, azóta a swarovski kristályos ollóra gyűjtök.” /M. Á. 13. évfolyam/

„ A műkörmösök gyönyörű körmöket készítettek! A szakmunkásvizsga után én is meg szeretném tanulni, hogy a vendégeimnek szélesebb körű szolgáltatást tudjak nyújtani.” /N.R. 13. évfolyam/

Szent Bazil Középiskola Beauty Forum a szépség jegyében Hírek

Debrecen:2008.11.08.-án megrendezésre került Budapesten a Beauty szépségipari szakkiállítás. Számtalan hazai és nemzetközi kiállító cég és márka képviseltette magát. Rengetegen látogattak el, amit mi sem hagyhattunk ki, mivel számtalan új terméket, módszert és technikai eszközöket ismerhettünk meg. Amellett, hogy ezeket az újdonságokat bemutatták az érdeklődőknek lehetőséget nyújtottak minőségi termékek kedvező áron történő megvásárlásra. Igényes szakmai programokkal és izgalmas bajnokságokkal színesítették az egész napos programot.

Tags: , , , , ,
Menü