Ballagás 2009 kisvárda

folder_openHírek

„A békés, boldog diákesztendő
Elmúlt, vissza sose jő.
Mint egy álom, úgy suhant tova,
Diákok többé nem leszünk soha. /Madách Imre/”

Szent Bazil Középiskola Ballagás 2009 kisvárda Hírek

Végzős diákjaink számára aktuális volt e pár sor május 9-én, hiszen nagy nap volt ez iskolánk életében. A végzős osztályok tanulói ballagtak. Már hetek óta lázas készülődés volt. Tanárok, diákok egyaránt részt vettek az előkészületi munkában. A ballagási ünnepség forgatókönyve a következők szerint alakult:

Az ünnepség megnyitásaként elénekeltük a Himnuszt.
-Tóth Enikő 11. évfolyamos fodrász tanuló előadta Reményik Sándor: Akarom c. versét
-Meskóné Böszörményi Mária igazgató helyettes ünnepi beszéde következett.
-Kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért, a szakmai gyakorlatban végzett kiemelkedő teljesítményéért és a közösségért tett munkájáért végzős tanulóink jutalomkönyvben részesültek: fodrász tanulóink közül: Radvánszki Éva, Máji Nikoletta, Révész Rózsa, Dajka Ágnes, Szapora Gabriella, Márta Ágnes, Molnár Marianna. Élelmiszer és vegyi áru eladóink közül Berencsi Mariann, Király Gabriella, Mándoki Viktória. Oklevelet kaptak Kovács Károlyné, Szabó Edina, Nagy Renáta, Szeles Mariann, Sebők Enikő.
-Kovács Erika végzős vendéglátó-eladó tanuló előadásában a Ballagás c. verset hallgattuk meg.
-A végzősök nevében Berencsi Mariann élelmiszer- és vegyi árú eladó búcsúzott.
-Az ünnepélyes zászlóátadás következett, melynek keretében minden végzős osztály feltűzte a szalagját. A zászlót átadta Király Gabriella és Kepics Barnabás, a zászlót átvette Nyerges Szilvia és Kusdra Ádám.
-Magyar Dávid 11. évfolyamos számítógép szerelő és karbantartó búcsúzott Kiss Kálmán: Szonett ballagóknak c. versével.
-Ballagási ünnepségünk végén meghallgattuk a Szózatot.

A szervezés nem kis feladatot rótt ránk. Izgultunk, hogy minden rendben menjen. Korán reggel érkeztünk, az alsóbb évfolyamokkal közösen feldíszítettük az iskola épületét. A három tantermet különösen széppé varázsoltuk, mivel itt gyülekeztek a ballagók. Az udvaron megrendezett ünnepségen az időjárás is a kedvünkben járt, bár borongós volt az idő, de ez nem zavarta meg az ünnep hangulatát. Fél tízkor becsengettek az utolsó osztályfőnöki órára, a három végzős osztályfőnök megtartotta az órát, melynek keretében elköszönt a diákoktól, átadta a tarisznyákat, és mindenkinek mondott néhány jó szót.
A diákok gyönyörű ballagási csokrokkal búcsúztak osztályfőnöküktől. Eközben már gyülekeztek a vendégek az udvaron. Tíz órakor ballagási zene kíséretében végzős diákjaink osztályfőnökeik vezetésével utoljára körbeballagták az iskola épületét és végül az udvarra érkeztek. Csakúgy kattogtak a fényképezőgépek, rengeteg szülő, rokon adta át virágcsokrait a ballagóknak. Az ünnepségen volt pár megható pillanat, Kovács Erika és Berencsi Mariann hangja el-elakadt. A diákok virággal köszönték meg a szaktanárok munkáját.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a jövőben! Útravalóul az alábbi sorokkal búcsúzunk:

„ Eddig csak álmodtunk, terveztünk még,
most válóra válhat minden ami szép.
Az élet, a munka tárt karokkal vár,
S hogy szép lesz-e, csak rajtunk áll. /Szabó Pál/”

Tags: ,
Menü