Célegyenesben a vendéglátó eladók

folder_openHírek

2009. május 18-án nagy nap volt a végzős vendéglátó eladó szak diákjai számára. Sikeres két év után megkezdhették írásbeli vizsgájukat.

Szent Bazil Középiskola Célegyenesben a vendéglátó eladók Hírek

Tanulóink már reggel hét órakor megérkeztek az iskolába, alkalomhoz illő öltözetben, ahol vendéglátó gazdálkodási és vállalkozási alapismeretek tantárgyból adtak számot tudásukról. Az írásbeli vizsga időtartama 3 óra volt.

Szent Bazil Középiskola Célegyenesben a vendéglátó eladók Hírek

Az eredményes vizsgarész után június 2-án reggel 8 órától informatikából gyakorlati vizsga következett, melyen mindenkinek egy cukrász süteményeket tartalmazó árlistát kellett elkészíteni, ismert szövegszerkesztő program segítségével, internethasználattal. A vizsgamunkák kinyomtatásra kerültek, ezután pedig szaktanári értékelésük következett. Ezt követően a tanulók a szaktanárok kíséretében átvonultak a gyakorlati helyre, ahol sor került a tételek kihúzására. A vizsgafeladat részét képezte egy főétel és egy kevert ital elkészítése és felszolgálása. A tanulók felkészültek voltak, önállóan, precízen és frappánsan megoldották a feladatokat. A vizsgabizottság tagjai mind megelégedve tapasztalták, hogy az ételek ízletesek voltak, megfelelő hőmérsékleten, ízlésesen tálalva kerültek felszolgálásra. A vizsgán kivétel nélkül rendkívül jó eredmények születtek.
Másnap reggel az előző nap fáradalmait kipihenve, de újfent nagy izgalommal érkeztek meg a tanulók, akik élelmiszerismeret, vendéglátó eladói ismeret, illetve szakmai idegen nyelv tárgyakból tettek szóbeli vizsgát. A diákok felkészültek voltak és magabiztosan adták elő feleleteiket. A szaktanárok jól irányzott kérdésekkel segítették át a tanulókat, az esetleges megtorpanásokon. A nap végére kellően elfáradtak a diákjaink, de szerencsére mindenki kezébe vehette sikeres bizonyítványát. Büszkék vagyunk rájuk!

Baloghné Lipták Bernadett, Dudásné Bereczki Viktória, Tóth László Szaktanárok

Szent Bazil Középiskola Célegyenesben a vendéglátó eladók Hírek

Tags: , ,
Menü