Év végi búcsú

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Év végi búcsú Hírek

Útjaink százfelé válnak,
de szívünk egy célért dobog,
nekivágunk a küzdelmes mának,
és épít karunk egy szebb holnapot.”
(Arany János)

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Szakképzésre előkészítő szakos tanulói. Az éves megmérettetések után mindenki eredményesen zárta le a tanévet, és ezt követően nekivágnak az ÉLET-nek. Diákjaink többsége iskolánkban folytatja tanulmányait, de akadnak olyan tanulók is, akik a munkavállalás mellett döntöttek. A búcsú nemcsak a tanulóknak, hanem nekünk, osztályfőnököknek is fájdalmas volt, hiszen az együtt eltöltött egy év összekovácsolt minket. Nemcsak az osztályterem falain belül, hanem az azon kívüli közös séták, együtt megélt szép emlékek is nehezítették az elválásunkat.

Elbúcsúzunk hát. Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér. Nehéz, de örömteli feladat volt a miénk: a diákokat idáig eljuttatni. A szívünkhöz nőtt fiatalokat útra bocsátva, nem tehetünk mást, mint folytatjuk a munkát, és újra erőt merítünk tapasztalatainkból. A pedagógusok megbízatása ezennel véget ért, tovább nem követhetjük a fiatalokat az útra, a célhoz most már nélkülünk kell eljutniuk.

Kérjük búcsúzó diákjainkat:

Próbáljatok helytállni, szorgalmasan, kitartóan tanulni, amit mi elkezdtünk ti vigyétek tovább! Őrizzétek meg iskolánk jó hírét, adjátok tovább hagyományainkat!

Schiller soraival búcsúzunk Tőletek:
”Minden elmúlik, mint az álom,
Elröpül, mint a vándormadár,
Csak az emlék marad meg a szívben,
Halványan, mint a holdsugár.”

(Friedrich Schiller)

Besenyei Valéria
osztályfőnök

Tags: , ,
Menü