Levizsgáztak a számítógép szerelők

folder_openHírek

Sikeresen zárult az első számítógép – szerelő, – karbantartó vizsga Nyíregyházán. A másodéves szerelő osztály két évig készült arra, hogy számot adjon tudásáról és gyakorlati jártasságáról az OKJ-s szakmai vizsga keretein belül. Ennek megrendezésére a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában 2010.május 20.-án és 28.-án került sor.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak a számítógép szerelők Hírek

A tanulók sikeresen vették az akadályokat. Első körben egy központi, egy órás időtartamú interaktív vizsgarésszel kellett megbirkózniuk, amely számítógép-kezelési, szofverhasználati és munkatervezési képességeket mérte fel. Ezt követte egy kétszer két órás életszerű gyakorlati vizsgatevékenység, melynek egyik részében alkatrészekből működő képes számítógépet szereltek össze a fiúk, illetve telepítették a szükséges alkalmazásokat, másik részében pedig hibás, nem megfelelően működő számítógépeket szervizeltek.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak a számítógép szerelők Hírek

A sok gyakorlásnak köszönhetően a vizsgázók rutinosan megoldották a kiosztott feladatokat, így jó eredményekkel távozhattak a vizsga után, OKJ-s Számítógép-szerelő, -karbantartó szakképesítéssel a kezükben.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak a számítógép szerelők Hírek

A vizsga különlegessége, hogy ez volt az első modulos rendszerű számonkérés Nyíregyházán, melynek adminisztrálásához újonnan bevezetett programot használhattunk segítségként. A modern technika vívmányi (mint pl.: laptop és pendrive) egy kis borsot törtek az orrunk alá, mert „ami elromolhat az el is romlik”, de szerencsére volt kéznél egy néhány számítógép szerelő, és pillanatok alatt orvosolták a hibát.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak a számítógép szerelők Hírek

A tanulók egy részére újabb megmérettetések várnak a közelgő szóbeli érettségi- és felvételi vizsgákon, melyeknek most már plusz pontokkal vághatnak neki, a többiek pedig egy jól használható szakmával próbálnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Még egyszer gratulálok és sok sikert kívánok a továbbiakban!!! Paládiné Hrenkó Vanda (osztályfőnök)

Tags: , ,
Menü