Az utolsó megmérettetés a Telegdiben

folder_openHírek

Június 16-án a Telegdiben az idei vizsgaszezont a Vámügyintézők zárták. A nappali tagozatból 23, míg az esti tagozatból 10 tanuló fejezte be sikeresen a tanulmányait és tettek sikeres vizsgát. De azon néhány tanulónak sem kell csüggednie, akik nem sikerült a vizsga, hisz már a nehezén túl vannak.

Szent Bazil Középiskola Az utolsó megmérettetés a Telegdiben Hírek

A vámügyintézői képzés egy éve alatt sok komoly tantárggyal ismerkedhettek meg a diákok, ilyenek többek között az Áruosztályozás, ahol sokszor elég cifra árukat kellett besorolni. Megismerkedhettek a jog néhány csinnyával-binnyával, az általános jogi alapismeretek, ennek egy speciális válfaja a Vámjogi alapismeretek illetve a Vámjog I. tantárgyak keretében. Természetesen informatikai alapismereteket is tanultak a gyerekek, hisz a mai világban ez már elengedhetetlen része az életnek. Megtanulták a különböző hivatalos levelek dokumentumok megírását. Végül, de nem utolsó sorban az adó és számvitel rejtelmeibe is betekintést nyerhettek. Ezek az ismeretek egy olyan biztos alapot adtak diákoknak, amelyet a szakma bármely területén haszonnal fognak forgatni vagy ha tovább tanulnak, akkor már nagy előnnyel indulhatnak. Igaz a mai rohanó világban naprakészen kell tartani az ismeretek egy részét, mert gyorsan eljárhat felettük az idő.

A tanultakat év közben kiegészítették érdekesebbnél-érdekesebb tanulmányi kirándulások, hogy ne csak az iskola négy fala között, hanem a nagybetűs életben is lássák a gyerekek ismereteik hasznát. Meglátogatták a debreceni dohánygyárat, az ítélőtáblát, a vámhivatalt és egyéb szakmához kevésbé kapcsolódó kiállításon is járhattak.

De nem csak kirándulásokkal próbálták a tanárok emlékezetesebbé tenni az itt töltött évet, hanem az iskola is aktívan hozzájárult az élményekhez és a társasági élethez. Ilyen volt például a szalagavató, a mikulás ünnepség, húsvét és a Telegdi iskolanap.
Összefoglalásképp egy igen nehéz és nívós szakmája az iskolának a vámügyintézői képzés, de ennek ellenére több diák tehette le idén a sikeres záróvizsgákat, mint tavaly. Kívánunk a gyerekeknek kellemes nyári szünetet és a dolgozóknak pedig sikeres karriert.

Készítette: Gál Zoltán osztályfőnök

Tags: , ,
Menü