Multimédiai kirándulás

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola másodéves számítógép szerelő és karbantartó osztályának lehetősége nyílt arra, hogy egy közeli bevásárlóközpontba elvándorolva, egy műszaki áruházban megismerkedjenek a jelenlegi elektronikai árukínálattal, multimédiás felszerelésekkel. A tanulók páronként feladatokat kaptak. Különböző termékeket kellet megkeresniük, információkat gyűjteni azok specifikációjáról, melyről beszámolót is készítettek előadásukkal színesítve az órák hangulatát.

Szent Bazil Középiskola Multimédiai kirándulás Hírek
Ízelítő a feladatokból:
– Irodai PC konfiguráció keresése, összeállítása maximum 100.000Ft-ból.
– 15”-os notebookok kínálata 140.000Ft-tól 160.000Ft-ig. Melyiket ajánlja?
– Játékos PC konfiguráció keresése, összeállítása 170.000Ft-ig
– Játékkonzolok világa kiegészítők fajtái, árai
– Nem mindennapi multimédiás érdekességek gyűjtése
A számítógép szerelő és karbantartó képzés 10 osztályra épül, a képzés időtartama pedig 2 év.

A képzésben a tanulók megismerkednek a számítógép hardvereivel (számítógép architektúra), különböző szoftverekkel, hálózatokkal. Új és használt számítógép összeállítására, karbantartására, telepítésére, számítógépes hálózatok kiépítésére és felügyeletére is képesek lesznek a sikeres vizsgát tett diákjaink.Az órák majdcsak felén gyakorlati feladatokkal, szereléssel, karbantartással, hálózati konfigurálással mélyítjük el a diákjaink elméleti tudását. Bizonyos órákon önálló feladat a hibakeresés és problémamegoldás is.

A szaktanárok szívügye, hogy az iskola falain kívül is segíthessék diákjaik választott szakmájuk ismereteinek bővítését, ezért mindannyian igyekeznek alternatív megoldásokkal is élni. Ilyen eset volt a feladatokkal tűzdelt szakmai kis kirándulás is.
készítette: Tóth József szaktanár
Szent Bazil Középiskola Multimédiai kirándulás Hírek
Szent Bazil Középiskola Multimédiai kirándulás Hírek
Szent Bazil Középiskola Multimédiai kirándulás Hírek

Tags: , ,
Menü