Szalagavató Nyíregyházán

folder_openHírek

Minden iskola életében vannak olyan tradicionális események, melyek emlékezetessé, színesebbé teszik az tanulással eltöltött éveket. Ilyen momentuma a szalagavató ünnepség is, amikor a végzős diákok szalagot kapnak, amely jelzi, hogy nagy feladatok, szakmunkás vizsgák előtt állna, hamarosan elhagyják az iskolapadot és kilépnek a nagybetűs „életbe”.

Októberben elkezdődtek az előkészületek, mikor és hol tartsuk meg ezt a nagyszabású ünnepséget és az osztályok, milyen műsorszámokkal mutatkozzanak be. Az osztályfőnökök felkutatták rejtett tehetségű diákjainkat, akik szívesen szerepeltek a színpadon esetleg betanítottak társaiknak valamilyen produkciót. Ötleteivel és tánctudásával nagy segítséget nyújtott a felkészülésben Kovalecz-Szabó Csilla nyelvszakos tanárnő is. Novemberben felpezsdült az iskola élete, elkezdődtek a próbák és minden osztály igyekezett a tőle telhető legjobb műsorral előállni.

December 16.-án mindenki izgatottan érkezett a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrumba, ahol 17 órakor elkezdődött az ünnepség. A köszöntők után, az osztályfőnökök feltűzték a végzős diákoknak a szalagokat, majd az osztályok bemutatkozó műsora következett, mely tükrözte tanulóink sokféleségét, színességét. Különböző műfajok kerültek terítékre, voltak, akik énekkel, zenével álltak színpadra, és volt sok-sok tánc. A modern hip-hoptól, és breaktől kezdve a Pomádén keresztül egészen a népi írtáncig sokféle műfajt sorakoztattak fel diákjaink.

Úgy gondoljuk sikerült színvonalas, szórakoztató műsorral lenyűgözni a nézőközönséget és tanulóink vidáman, élményekkel gazdagon távoztak, melyeket senki nem vehet el tőlük.

írta: Hrenkó Vanda szaktanár

Tags: , , ,
Menü