Ballagás 2012 Kisvárda

folder_openHírek

A kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium végzős diákjai a Kelet-Magyarország című napilap szerkesztőségének jóvoltából megjelentek az újság 2012. május 04-ei számában. A tarisznya és az útravaló idézet mellett ezt ajándéknak szántuk a ballagók számára. Ünnepségünk 2012. május 05-én 10 órakor kezdődött verőfényes napsütésben. A végzősök körbejárták az iskolát, majd az udvaron elfoglalták helyüket, hogy meghallgassák a tiszteletükre adott ünnepi műsort. A hozzátartozók nagy számban tisztelték meg a rendezvényt. Iskoláink sikereit mutatja, hogy sok diák kapott elismerő oklevelet, könyvjutalmat. A színvonalas ünnepi műsor az alsóbb évfolyamosoknak köszönhető. A zászlóátadással a stafétabotot a végzősök átadták, ezzel biztosítva, hogy jövőre is ilyen nagyszerű ballagási ünnepségünk lesz. Az eseményről készült fényképek és a végzős osztályok tablói megtekinthetők a város főutcáján lévő üzletek kirakataiban, a weblapunkon és a Facebook-on.

Az iskola hatékony működését az oda járó tanulók tanulmányi eredményei, a versenyeredmények, a közösségi programok, valamint a tanulói férőhelyek kihasználtsága határozzák meg. A nevelőtestület profizmusát jellemzi, hogy teljes létszámmal működik az iskola évről évre, legtöbben azért jelentkeznek felvételre, mert a testvére, barátja, szomszédja idejárt. Legjobb reklám, ha a tanulóink és szüleik meg vannak elégedve, ez a sikeres munka feltétele. A következő tanévre már megkezdődött a jelentkezés, várunk mindenkit felvételi irodánkban, nappali és esti tagozaton, aki szeretne továbbtanulni.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola büszkélkedhet kimagasló eredményekkel, amelyeket nevelőtestületi dicséretekkel, oklevelekkel és könyvvel ismerünk el, a jutalmakat Vig-Muskovszki Mária Igazgató Asszony adta át.

A Szabolcs Kupán nyújtott kimagasló teljesítményükért oklevelet kaptak:
Kézi Krisztina, 13. évfolyamos Fodrász tanuló, aki I. helyezést ért el,
Menyhárt Csilla, 12. évfolyamos Fodrász tanuló, aki II. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk: Tóth-Bíró Ágnes, szakoktató, mesterfodrász
Aros Judit, 13. évfolyamos Fodrász tanuló, aki III. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Polyákné Márta Edina, szakoktató, mesterfodrász
Lehóczki Kinga, 14. évfolyamos Kozmetikus tanuló, aki III. tanuló helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Kovács Istvánné szakoktató, mesterkozmetikus
A Telegdi Kupán nyújtott kimagasló teljesítményükért nevelőtestületi dicséretet és oklevelet kaptak:
Horváth Edina, 13. évfolyamos Fodrász tanuló, aki II. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Polyákné Márta Edina
Mándoki Katalin, 13. évfolyamos Fodrász tanuló, aki III. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Polyákné Márta Edina
Csorba Tünde, 14. évfolyamos Kozmetikus tanuló, aki II. helyezést ért el.
Varga Zsanett, 14. évfolyamos Kozmetikus tanuló, aki III. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk: Kovács Istvánné

A nemzetközi számítógép-használói versenyen a csapatverseny I. helyezettje a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola lett. A győztes csapat tagja volt Dankó József végzős tanuló, aki egyéniben is III. helyezést ért el, ezért a teljesítményéért oklevélben részesült. Felkészítője: Dudásné Bereczki Viktória, szaktanár.

A Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által megrendezett elsősegélynyújtó versenyen felnőtt kategóriában első helyezést ért el a Telegdi Kata Középiskola csapata. Immáron második alkalommal a győztes csapat tagja volt Nagy Enikő végzős kozmetikus tanuló, aki ezért oklevélben részesült.

A 10. évfolyamos szakiskolás tanulóink közül, akik idén szintén végzősöknek számítanak, hisz jövőre szakmát választhatnak, 3 tanuló, név szerint: Orgován Tibor, Tóth Norbert és Pásztor László az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek intézményi fordulóján magas pontszámmal továbbjutottak a hajdúszoboszlói regionális fordulóba, és ott eredményesen szerepeltek. Felkészítő tanáruk: Dudásné Bereczki Viktória.

A Telegdi Iskolanapon a tagintézmények közötti versenyben a kisvárdai „Telegdis” lányok az ügyességi versenyen első helyezettek lettek, így aranyérmet szereztek és a vándorkupát is elhozták.

A kiváló eredmény óriási teljesítmény, ezért kiváló tanulmányi eredményükért és példamutató magatartásukért könyvjutalomban részesültek az alábbi tanulók:

A 12. évfolyamos Számítógép-szerelő, -karbantartó osztályból:
Bodnár Barnabás Ádám
Budai László
Dankó József és
Kiss László tanulók.
A 12. évfolyamos Fodrász osztályból:
Jakab Dóra
Lakatos Adrienn és
Menyhárt Csilla
A 13. évfolyamos Fodrász osztályból:
Aros Judit
Horváth Edina és
Vass Mónika
A 13. évfolyamos Vámügyintéző osztályból:
Balogh Orsolya és
Mihalik Zsuzsanna
A 14. évfolyamos Kozmetikus osztályból:
Nagy Enikő
Közösségi munkájukért oklevélben részesültek a következő tanulók:
A 12. évfolyamos Fodrász osztályból:
Bagin Tímea Barbara
Demeter Dániel
Dolhai Zsuzsanna
Kepics Krisztina és
Rubóczki Erzsébet
A 13. évfolyamos Fodrász osztályból:
Aros Judit
Barcsai Enikő és
Szalma Zsuzsanna
A 13. évfolyamos Vámügyintéző osztályból:
Bóka Gabriella és
Marczi Kitti Zsuzsanna
A 14. évfolyamos Kozmetikus osztályból:
Ábel Emőke
Galambos Szabina és
Vincze Nikolett
Mindannyiuknak szívből gratulálunk!

A Telegdi Emlékplakett átadására is sor került. Ezt a kitüntetést csak kimagasló teljesítményért adja át az iskola nevelőtestülete az Iskola vezetőségének egyetértésével és az Intézmény Fenntartójának jóváhagyásával minden tanév végén az arra érdemes végzős tanulónak.

A 2011/12-es tanévben Menyhárt Csilla, 12. évfolyamos fodrásztanuló érdemelte ki, aki a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos elődöntőjéig jutott. Kiváló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért, szorgalmáért és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen nyújtott kimagasló teljesítményéért, valamint iskolánk hírnevének öregbítéséért érdemli meg a kitüntetést. A Szakmai Kiváló Tanulója versenyre felkészítette őt: Tóth-Bíró Ágnes, Nagy Norbert, Dudásné Bereczki Viktória, Kovács Adrienn szaktanárok.

A Telegdi Emlékplakett átadására a tanárok részére első alkalommal ebben a tanévben került sor. Az eredményei tekintetében az iskola Vezetőségének javaslatára az iskola Fenntartójának jóváhagyásával ezt a kitüntetést Dudásné Bereczki Viktória tanárnő kapta.

2007 óta tanít iskolánkban. Egyetemi tanári végzettsége van, informatikát oktat nagy sikerrel. Tanulói országos és nemzetközi versenyen értek el első helyezést és további előkelő helyezéseket, csapatban és egyéniben is. Osztályfőnökként is bizonyította rátermettségét, úgy a fodrász, mint a számítógép-szerelő és karbantartó szakmában, sikerrel juttatja el tanulóit a szakmai vizsgáig. Részt vesz az iskola közösségépítő munkájában, mindig lehet rá számítani. Széles pedagógiai kultúrával rendelkezik, tanítási módszere kiváló, mert tudja motiválni a tanulót a versenyfelkészítéskor adódó többletmunkára. Tanítványai elismerik szakmai tudását. Folyamatosan képezi magát, hogy eleget tegyen a XXI. század kihívásainak. A Telegdi emlékplakett átadásával ezt a munkát köszöntük meg és kívánjuk, hogy még sokáig vigye tanulóit a szakmai vizsgáig, és készítse fel sikeresen a versenyekre, ehhez jó egészséget, örömöt, boldogságot és sikereket kívánunk!

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban tanuló Élelmiszer- és vegyi áru eladó tanulók ösztöndíjat kapnak. Gyakorlati foglalkoztatásuk élelmiszerüzletekben, áruházakban folyik. A következő tanévre is meghirdettük a képzést előrehozott szakképzésben 3 év alatt nyolc osztály után 9. évfolyamtól, és 11. évfolyamtól 2 éves időtartammal. Várjuk azok jelentkezését, akik a tanulás mellett ösztöndíjra is pályáznának, amely összeg nagyban segíti a mindennapi életet és a sikeres tanulmányi munkát. A most végző diákok közül sokat felvettek 4 órában, vagy teljes munkaidőben dolgozni az OKJ bizonyítvány megszerzése után, mert meg vannak elégedve a szakmai gyakorlaton nyújtott teljesítményükkel. Várjuk a jelentkezőket többek között szakács, pincér, szociális gondozó és ápoló szakmákban a következő tanévre.

Kiváló tanulmányi eredményükért könyvjutalomban részesültek az alábbi tanulók, a jutalmakat Kovács Ágnes Igazgató Asszony adta át.
A 12. évfolyamos Élelmiszer- és vegyi áru-eladó osztályból:
Balogh Anita
Gégény Brigitta
Labanics Adrienn
Molnár Jusztina és
Nagy Marianna
Közösségi munkájukért oklevélben részesültek a következő tanulók:
A 12. évfolyamos Élelmiszer- és vegyi áru-eladó osztályból:
Barnai Ágnes és
Feka Edina
Mindannyiuknak szívből gratulálunk!
Készítette: Nevelőtestület Kisvárda
Képek a szon.hu -n
 

Tags: , ,
Menü