Búcsúzunk tőletek, cimborák!

folder_openHírek

Elmegyek hosszú út vár reám.
Integess majd nekem jó anyám!
Búcsúzom jó haverok, te régi szép bolond világ,
Búcsúzom tőletek, cimborák.

Az élet örök körforgásában a tavasz az újjászületés, a megújulás időszaka. A középiskolákban azonban a május valaminek a végét, az utolsó évesek számára az iskolától való búcsúzást jelképezi. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni végzős diákjai 2012. május 4-én közös ballagási ünnepségen élték át mindezt. A Telegdiből leendő fodrászok, kozmetikusok, irodai asszisztensek, számítógép-szerelő, -karbantartók, vámügyintézők, a Tessedikből pedig leendő bolti eladók, szakácsok, pincérek, gyógypedagógiai asszisztensek, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintézők gyülekeztek az udvaron, hogy az iskolák falai között eltöltött 1–2–3 év után búcsút intsenek, s még utoljára a szakmai vizsgák előtt együtt legyenek. Nagy feladat vár rájuk a következő másfél hónapban: szakmai vizsgán kell bizonyítaniuk rátermettségüket, felkészültségüket.

A diákok, mint minden iskolában, nálunk is hétről hétre, hónapról hónapra szereztek új ismereteket, kaptak új élményeket szakmáról, hivatásról – és persze emberségből. Mindenki számára adott volt a lehetőség, hogy tudását és képességeit már az iskolai évek alatt is kamatoztathassa. Sokan éltek is ezzel, eredményes szereplésükkel a különböző versenyeken és szakmai megmérettetéseken tovább öregbítették iskolánk hírnevét.

Hagyományosan, minden évben a ballagási ünnepségen kerül sor a Telegdi- és a Tessedik-emlékplakettek átadására, melyet a nevelőtestület döntése alapján a legkiválóbb tanulók kaphatnak meg, akik tanulmányi, valamint versenyeredményeikkel kiemelkednek társaik közül. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola debreceni végzős diákjai közül 2012-ben ezt a kitüntetést Kerekes Noémi irodai asszisztens-tanuló kapta kimagasló tanulmányi eredményéért, valamint az országos gépírás versenyen szerzett 17. helyezéséért. A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban az emlékplakettet idén Tóth Jánosnak ítélte a nevelőtestület. A leendő szakács számos nívós gasztronómia versenyen – mint a Gál Sándor Emlékverseny és a Rózsakert Kupa – szerzett érmet, különdíjat, oklevelet. Tanulóink sikeréhez nagyban hozzájárul az a nevelői, oktatói munka, amelyet pedagógusaink szívvel-lélekkel végeznek, végeztek az évek alatt. Az idei évben először díjaztuk intézményi szinten „Az év tanárát”. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy a Tessedikben Barna Lászlóné debreceni tanárnő kapta ezt a címet, aki vendéglátás szakmacsoportban, pincéreknek és szakácsoknak tanít szakmai-elméleti tárgyakat, valamint a 9–10. évfolyamos szakiskolásoknak elméleti és gyakorlati szakmai alapozást; emellett felkészítő tanárként több tanulójával ért el kiemelkedő versenyeredményeket.

Gratulálunk a díjazottaknak, s valamennyi végzősnek kívánunk sok sikert a szakmai vizsgák teljesítéséhez és az iskola utáni élethez!
Írták: Kovács Ágnes (Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium), Vig-Muskovszky Mária (Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola), igazgatók
[nggallery id=106]

Tags: , , ,
Menü