Pályaválasztás előtt

folder_openHírek

Hamarosan véget ér a tanév – a debreceni szakképzésre előkészítő évfolyamos tanulók és a 10.-es szakiskolások többsége már tudja, milyen irányban folytatja tanulmányait. Akik már nem tankötelesek, azok közül jó néhányan esti tagozatos érettségire felkészítő évfolyamon tanulnak tovább. A diákok zöme pedig szakács, pincér, fodrász és irodai asszisztens szakmai képzésre jelentkezett.

Szent Bazil Középiskola Pályaválasztás előtt Hírek

Az egy-, illetve kétéves képzés alatt a tanulók elsajátították azokat a szakmai alapkompetenciákat és általános műveltségi elemeket, amelyek az adott szakmacsoport szakképzéseire való bekapcsolódáshoz szükségesek. A szakképzésre előkészítő évfolyamon kompetenciaalapú oktatás folyik. Ennek keretében alapkészségek és -képességek fejlesztése, szocializáció, pályaorientáció és szakmai alapozás történik. Kis létszámú csoportokban szervezzük az oktatást, ez nagyban segíti a differenciálást, az egyénre szabott fejlesztést. Az évfolyamra azok a tanulók jelentkezhetnek, akik 15. életévüket betöltötték, és legmagasabb iskolai végzettségük 8 osztály. A szakiskolások szakmacsoportos alapozó oktatásban vesznek részt. Az általános műveltséget megalapozó tantárgyak mellett, szakmai elméleti és gyakorlati ismeretekre is szert tesznek. A 10. évfolyam elvégzését követően a szakmacsoporton belül, de azon túlmenően is választhatnak szakmát.

Szent Bazil Középiskola Pályaválasztás előtt Hírek

A szociális helyzettől függően a tanulók részt vehetnek a KIM Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett ösztöndíjprogramban, amely jelentős anyagi és mentori támogatást jelent számukra. Emellett tanulóink házi és országos tanulmányi versenyeken, iskolai rendezvényeken tehetségüket is megmutathatják.

Szent Bazil Középiskola Pályaválasztás előtt Hírek

Várjuk azoknak a jelentkezését, akik biztos alapokkal szeretnének szakmát tanulni!
Készítették: Bak Mariann és Farmasi József, osztályfőnökök
A képzéseinkre jelentkezni Felvételi irodáinkban lehet: 
Debrecen, Piac u. 60.
Kisvárda, Szent László u. 38.
Nyíregyháza, Körte u. 34.

Tags: , ,
Menü