Június 18-án megkezdődött a kisvárdai előrehozott szakács tanulóinknak az összefüggő szakmai gyakorlat a tankonyhában. A tanév után nagy lelkesedéssel készültek tanulóink erre a gyakorlatra, hogy a konyhában is megmutathassák tudásukat, amit eddig már elméletben megszereztek. A kora reggeli feszültség hamar feloldódott, mihelyt nekiláttak az ételek elkészítéséhez. Így még közelebb kerülhettek a szakács mesterség elsajátításához. A nagy osztálylétszám miatt két csoportban történik a gyakorlat lebonyolítása. A gyakorlat óraszáma 80 óra. A foglalkozások során a diákok első körben a levesek és a mártások elkészítésével ismerkednek meg, mint például tojás leves, lebbencsleves, húsleves, paradicsommártás, ezzel szerezve nagyobb rutint a bonyolultabb ételek sütéséhez, főzéséhez.
A munkafolyamatok minden fázisát jól begyakorolják a gyakorlat alkalmával. Ebben tapasztalt gyakorlati oktató segíti őket. Ahogy a tanulóink munkaruhában lelkesedve készítették az ételeket, a jövő szakácsait láttuk bennük. Nagy szeretettel várjuk még a leendő fakanál zsonglőrök jelentkezését a 2012/2013-as tanévre a 9. évfolyam előrehozott szakképzős osztályunkba, illetve a 11. évfolyamos szakács osztályunkba.
Írta: Jancsóné Belinszky Marianna osztályfőnök