Jó tett helyébe, jót várj!

folder_openHírek

A 10 éves jubileumát ünneplő Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola 13. évfolyamos Vám- jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulói szép gesztust gyakoroltak Kisvárdán, a Kistérségi Szociális Szolgálat fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézményében. A jótékonykodási hónap keretében betekintést nyerhettünk az autista, down szindrómás és egyéb fogyatékossággal rendelkező gyerekek és felnőttek mindennapjaiba.

Nagy szeretettel készültünk, gyümölccsel, könyvekkel és játékokkal leptük meg a gyerekeket. Megérkezésünknek és a tárgyaknak is nagyon örültek. Rohanó világunkban, mikor nincs időnk semmire, főleg nem más embertársunkra, jól esett mindenkinek megállni egy percre és érezni, hogy igenis tettünk valami jót! Örömet okoztunk olyan embereknek, akik nem tehetnek betegségükről és sokkal több odafigyelést igényelnek, mint mi. Az intézményben töltött rövid idő alatt mi is sok szeretetet kaptunk tőlük, ami már boldogabbá tette napunkat. Ilyen érzésekkel láttunk neki feladatunknak, amely során téli ablakdíszeket készítettünk közösen.
Megnézhettük az épület különböző helyiségeit, a tornaszobát, fejlesztő és közösségi termeket, pihenőszobát. Megtudtuk, hogy 3 korcsoportban történik az ellátás megszervezése. A fejlesztő foglalkozások egyéni és csoportos formában szerveződnek.

Jóleső érzéssel hagytuk el az intézményt, melegséggel töltött el bennünket, hogy ha csak rövid időre is, de színt vittünk több ember életébe. Még aznap megfogadtuk, hogy máskor is meglátogatjuk a gyerekeket, hiszen számunkra jelentett örömöt, hogy ott lehettünk! Köszönet ezért az intézmény minden dolgozójának!

írta: Kovács Adrienn osztályfőnök
[nggallery id=166]

Tags: , ,
Menü