Jótékonykodtunk…. mert a kutyák is megérdemlik!

folder_openHírek

A kutyák a leghűségesebb barátok tudnak lenni, ha egy szerető gazdira találnak. Sajnos sok kutyusnak ez nem adatott meg. Mi mégis úgy gondoltuk, hogy 2012 november 27-én ellátogatunk a kisvárdai kutyamenhelyre, hogy segíthessünk. Nagyon elszomorított bennünket, mikor hallottuk néhány eb sorsát. A kutyatáp és kutya szalámi mellett a szeretet volt a legnagyobb mit adhattunk kis barátainknak. Szerintem mindenki nevében mondhatom, amikor csak tudunk ellátogatunk hozzájuk.
Balla Andrea 11-es fodrász tanuló
Nagyon sok kutyának okoztunk örömet azzal, hogy tápot, szalámit és szeretetet adtunk nekik. Elszomorítónak tartjuk, hogy mennyi gazdátlan állat van. Tekintetükben reménykedést és szeretethiányt éreztünk. Csupán simogatásra vágytak. Ugrándozásukkal úgy véltük, hogy azt szeretnék kifejezni:„ Rám figyelj! Engem vigyél haza!”. Kevésbé fájó szívvel hagytuk őket ott, mert láttuk, hogy az ott dolgozó emberek szívvel lélekkel gondoskodnak róluk, istápolják őket. Ez abban nyilvánult meg számunkra, hogy akár milyen kérdést tettünk fel, bármelyik kutyával kapcsolatban, részletes ismertetést adtak a kutya személyes tulajdonságairól is. Jó látni, hogy vannak még gondoskodó és empatikus emberek, hogy képesek teljes erővel minden idejüket velük tölteni, rájuk áldozni. A közeljövőben ismét ellátogatunk, hogy örömet szerezzünk a kis jószágoknak.
Gróza Mónika és Csáki Cintia 11-es fodrász tanulók
Az osztály közösen vett az állatoknak élelmet. Majd azt átadtuk a gondozóknak. Mikor megláttuk a kutyákat szívszorító érzés töltött el minket, rossz volt látni, hogy ennyi kutyának nincs gazdája. Nagyon jól éreztük magunkat és nagyon jó érzés volt, hogy tudtunk egy kicsit segíteni a kutyákon.
Molnár Evelin, Kis Kocsi Dóra, Orgován Tibor 11-es fodrász tanulók
„ Kb. 150 kutya vár szerető gazdira!” Ezzel a felhívással szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy segítse ezeket az állatokat.
Balogh Erika, Széles Anita 11-es fodrász tanulók
A kisvárdai kutyamenhelyen töltött idő, emlékezetes nap maradt számunkra. Miután megérkeztünk átadtuk a kutyáknak szánt élelmet. Örömmel fogadták a gondozók és kedvesen körbevezettek minket. Kb 150 kutyának nyújt menedéket az intézmény.
Horváth Kitti, Lipták Klaudia és Ádi Bettina 11-es fodrász tanulók

Készítette: Nagy Norbert Osztályfőnök
[nggallery id=167]

Tags: , ,
Menü