A színháztól a konditeremig – szociális hátránykompenzáló programok a debreceni Tessedikben

folder_openHírek

Keresőbarát tartalom: Intézményünk a 2012/2013. tanévben bekapcsolódott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Integrációs Pedagógiai Rendszerébe (IPR), és az elnyert támogatás révén 60 debreceni szakiskolai tanulója számára szociális hátránykompenzáló, közösségépítő programok sorát szervezte meg.

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákjai számára egyenlő esélyeket biztosítson mind az oktatásban, mind a közösségi programok terén. Ennek jegyében intézményünk a 2012/2013. tanévben bekapcsolódott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Integrációs Pedagógiai Rendszerébe (IPR), és az elnyert támogatás révén 60 debreceni (28 Bán utcai, 32 Postakert utcai telephelyű) szakiskolai tanulója számára szociális hátránykompenzáló, közösségépítő programok sorát szervezte meg.
Március–június hónapokban diákjainkkal négy alkalommal színházba (a Csokonai Színház és a Víg Kamaraszínház előadásaira), két alkalommal moziba (az Apolló mozi és a Cinemacity vetítéseire), egy alkalommal a debreceni állatkertbe és vidámparkba látogattunk el, de a programok között szerepelt múzeumlátogatás, szakmai kiállítás megtekintése, iskolai sportnapon való részvétel, konditerem-látogatás, kézműves műhely, felzárkóztató-felkészítő foglakozások, továbbá szakmai versenyre való eljutás támogatása is.

Tanulóink véleménye a programokról:
„Nagyon sok helyen jártunk, nekem legjobban a vidámpark tetszett, hiszen ingyen felülhettünk az óriáskerékre és dodzsemezhettünk is.”
„Még sosem jártam színházban, nagyon jó előadásokat sikerült megnézni. Remélem, jövőre is részt vehetünk a programban.”
„3D-ben néztük meg a Vasember 3. részét, nagy élmény volt!”
„Kipróbáltam a csillámtetoválást és a hennafestést, a végén már a többieknek is én festettem.”
„Négyszer is voltunk konditeremben, jól felszerelt, és máskor is mehettünk.”
„Fel sem tudom sorolni, milyen programokon voltunk, annyi volt, de mind tetszett.”
A szociális hátránykompenzáló programok, akciók megvalósítását az IPR2012-13/1/2/SZI/15457. és az IPR2012-13/1/2/SZI/15458. számú projektek támogatták.
Készítette: Farmasi József, osztályfőnök, programkoordinátor

Tags: , ,
Menü