Valódi osztályközösség-építés esti gimnáziumban is

folder_openHírek

Közösen minden könnyebb – így vannak ezzel a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium érettségire felkészítő képzésének tanulói is, akik a munka, a család és a tanulás mellett a közös együttlétre, programokra, valódi osztályközösség-építésre szintén kaphatók. 2013. július 5-én a 11. évfolyamos tanulókkal és néhány már érettségizett diákunkkal közös főzésen vettünk részt, ezzel zárva a 2012/2013. tanévet.
Az iskola tanárai nevében ezúton is köszönöm ezt a felejthetetlen napot diákjainknak!

És hogy látják diákjaink az érettségire felkészítő képzést? Álljon itt néhány tanulói vélemény:

„Az iskola elhelyezkedése ideális a vidékről érkezőknek és a helyi tanulni vágyóknak egyaránt. A vidéki buszvégállomás és a vasútállomás is 10 perc gyalogútra van az iskola épületétől. Mint vidéki, részben ezért választottam ezt az iskolát. Mindössze három délutánt vesz igénybe az oktatás, de a 4 év tananyagát alaposan elsajátíthatjuk így is. A tanárok fiatalok, közvetlenek, segítőkészek és rugalmasak. A lehető legtöbb támogatást megadják ahhoz, hogy az utolsó év végén mindenki sikeres vizsgát tegyen és elégedett legyen az eredményével. Jó azt látni és tapasztalni, hogy az órák kellemes hangulatban telnek el és még iskolán kívüli programokra is lehetőségünk nyílik. Az érettségi bizonyítvány megszerzése után sem szükséges elhagyni az iskolát, hiszen több érettségire épülő képzés közül is választhatunk.” (Sziderov Debóra, 11/DG-E/2011)

„Azért szeretek ide járni, mert a tanárok már első látásra is szimpatikusak voltak, és ez az év folyamán csak erősödött. Az iskola jó helyen van, könnyen megközelíthető, a debreceniek és a vidékiek számára is. A tanárok felkészültek, rugalmasak, mivel tudják, hogy esti gimibe általában dolgozó, illetve családos emberek járnak. Anyagilag is ez az iskola volt a legelőnyösebb választás, és itt érezhetem azt, hogy tudásom legjavát adva nem „megvásárolom” az érettségimet.” (Dzadik Nikoletta, 11/DG-E/2011)

„Az iskola célja, hogy maximálisan felkészítse a diákjait az érettségi vizsgára. Az oktatás szakmai színvonala kitűnő, a tanárok tudásukat igyekeznek teljes mértékben átadni tanítványaiknak. Rugalmas hozzáállásuk miatt a dolgozó és családos felnőtteknek is bátran ajánlhatom ezt a diákbarát sulit. Nem utolsó sorban, a tanári kar fiatal és ezáltal közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki tanár és tanítványa között. Közös programokon is örömmel részt vesznek velünk, így emberközeli, baráti, harmonikus kapcsolat alakult ki közöttünk. Nem mellékesen a képzés minimális költséggel jár, nincsenek rejtett költségek, külön vizsgadíj, valamint nincs kötelező tankönyvvásárlás sem. Jómagam ebben az évben két tantárgyból sikeres előrehozott érettségit tettem, amihez tanáraimtól a lehető legtöbb segítséget és tudást kaptam, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni!” (Rontó Krisztina Mónika 11/DG-E/2011)

Az érettségire felkészítő képzésre bárki jelentkezhet, aki 8 osztályos végzettséggel rendelkezik és már nem tanköteles. A képzés időtartama 1–3 év. A képzés költsége egy tanévre mindössze 16.000 Ft!
Készítette: Gyarmati Mariann, osztályfőnök
Részletek: Érettségire felkészítő képzés
Szent Bazil Középiskola Valódi osztályközösség építés esti gimnáziumban is Hírek
 

Tags: , ,
Menü