Bemutatkozik a Tessedik, pályaválasztási rendezvény Kisvárdán

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

Nagy készülődés előzte meg 2013. Június 5-én megtartott pályaválasztási rendezvényt a kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában. A kiküldött meghívók elérték célunkat, mert szép számban jelentek meg az általános iskolák tanulói kísérő tanárukkal, többek között Döge, Tornyospálca, már 9 órakor. Izgalommal készültek a Szakácsok és az Eladók a szakmájuk minél szélesebb körű bemutatására és, az érdeklődés felkeltésére. A Szakácsok bemutatták a hozzájuk közel álló másik szakmát, a pincért is. Megismerkedhettek a hozzánk látogató diákok a terítési módokkal, szalvétahajtogatási technikákkal, amit ki is próbálhattak. A Szakácsok több feladattal is próbálták felkelteni az általános iskolások érdeklődését a szakma iránt, mint például szárított fűszerek és élő fűszernövények felismerésével. Feladatlapot is oldhattak meg a leendő diákok, amelyen két jól ismert étel neve és nyersanyagai szerepeltek és ki kellett választani az ételhez szükséges alapanyagokat. Ha valaki ezeket a feladatokat hibátlanul vagy kevés hibával oldotta meg, jutalomként csokoládét kapott. Ennek nagyon örültek a gyerekek és még nagyobb lelkesedéssel láttak neki a megoldásnak. Legnagyobb sikert a gyümölcsfaragás aratta, ahol tanulóink és oktatójuk megmutathatták kreativitásukat. Az alkotások között szerepelt dinnyéből és más gyümölcsökből készített babakocsi kisbabával, banánból készült cápák, sárga- és görögdinnyéből faragott sündisznó. Ezek nemcsak látványosak voltak, hanem finomak és egészségesek is. A látogatók kedvükre szemezgethettek a gazdagon és ízlésesen tálalt gyümölcskosarakból.

Az Eladók plakátok segítségével mutatták be szakmájuk ágazatait. Helyet kapott az élelmiszer- és vegyi áru, a műszaki cikk és a ruházati eladó képzés. Felvilágosítást tartottak a gyakorlati és elméleti képzés sajátosságairól.

Az információközlésen túl vidám napot akartunk szerezni a látogatóknak, ezért tanulóink műsorral kedveskedtek. Ezzel bizonyítottuk, hogy iskolánkban a tanuláson kívül szórakoztató programok is vannak. A rendezvény ideje alatt vendégeinknek ellátást biztosítottunk, melyet szívesen fogyasztottak.
A Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Bohács József pályaorientációs tanácsadó tartott előadást a pályaválasztás előtt álló fiataloknak arról, hogy milyen fontos, hogy a számukra legmegfelelőbb szakmát válasszák. Rámutatott arra, hogy igazán sikeresek csak akkor lehetünk, ha szeretjük azt, amit csinálunk, tehát ezért fontos a jó szakmaválasztás. A diákoknak lehetősége van ehhez segítséget kérni többféle forrásból, például szülőktől, tanáraiktól és tanácsadó irodáktól.

A rendezvény nagy sikert aratott, szép számmal érkeztek az érdeklődők. A visszajelzésekből kiderült, hogy több tanuló is a mi iskolánkban szeretne továbbtanulni, hiszen nagyon meggyőző volt számukra a kiállítás.
Nevelőtestület Kisvárda
A rendezvény a TÁMOP 2.2.5. A-12/1-2012-0001 azonosító számú „Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése kisvárdai székhelyén” pályázat keretében valósult meg.
További képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda

Tags: ,
Menü