Projektzáró rendezvény a Telegdiben

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

2013. augusztus 30-án került sor a nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola TÁMOP 2.2.5. számú projektjének záró rendezvényére. A teljes tanévben ken keresztülévelő pályázati tevékenység a szakképzés megújításának jegyében ment végbe. Két osztály: a gyakorló kozmetikus valamint a vám- jövedéki – és termékdíj ügyintéző, oktatóik, tanáraink vettek részt a projektben. Mindkét szakképzés tantervi ajánlásait adaptálva készítettek el a szakmánként egy-egy munkacsoport tagjai a szükséges szakmai dokumentumokat. Minden tantárgyra tanmenetek, szakmai projekt munkatervek, fejlesztési koncepciók, feladatgyűjtemények, tanítási segédletek készültek.

A projektben résztvevő tanárok hasznos továbbképzéseken vettek részt, amelyek a projektmódszerhez és a digitális tábla használatához kapcsolódtak. Bemutató órákon adták át a hatékony tanítás – tanulás technikáit támogató módszeretek.

A tanév folyamán számos rendezvény, közös programok szolgálták a tanulási folyamatot, szakmai tapaszátszerzést. Diákjaink jó hangulatú kirándulásokon gyarapították tudásukat. Kozmetikus gyakorlati képzésünk támogatásaként új taneszközöket vásárolhattunk a képzés tartalmi megújulásával összhangban.

A munkacsoport tagjainak tevékenységét Seszták Ilona szakértő segítette, aki a záró rendezvényen összefoglalta tapasztalatait. Az augusztus 30-i eseményen közös tanácsadás folyt a munkacsoport tagjai megbeszélték a pályázat megvalósítása során gyűjtött információkat.

A program a „TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0016 A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola szakképzésinek továbbfejlesztése nyíregyházi telephelyén” projekt keretében valósult meg.

Készítette: Nagy Filimon Csilla

Szent Bazil Középiskola Projektzáró rendezvény a Telegdiben Hírek TÁMOP 2.2.5.

Szent Bazil Középiskola Projektzáró rendezvény a Telegdiben Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , , , , ,
Menü