Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba

folder_openHírek

A kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a 2012/2013-as tanévben kapcsolódott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Integrációs Pedagógiai Rendszerébe (IPR), amely programban való részvétel segítségével 26 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákunk szemébe sikerült mosolyt és boldogságot csalni.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola évek óta rendszeres és kiemelt figyelmet fordít azon diákjaira, akik szociális helyzetükből kifolyólag hátrányos helyzetűnek, sőt ezen a csoporton belül is halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak minősülnek. Az intézménynek a különféle pályázatokban való részvétellel lehetősége nyílik arra, hogy némiképpen enyhítse a hátrányokból, a nehézkes anyagi körülményekből adódó problémák leküzdését. Az IPR olyan lehetőség volt, amely keretén belül ruházatot, cipőt és egyéb hasznos dolgokat tudtunk vásárolni számukra, de mindezeken felül még kirándulás is szerepelt a programok között, amelyet részükre biztosítani tudtunk. A ruházat körén belül iskolai rendezvény lebonyolításához vásároltunk a rászoruló tanulók részére alkalomhoz illő öltözetet, vagyis sötét színű szoknyát, nadrágot, fehér inget, nyakkendőt, blúzt. A nemzeti ünnepi műsorunkon és a szalagavató rendezvényünkön már ezekben az új ruhákban tudtak, illetve tudnak megjelenni a diákok, és kimondhatatlanul örültek. A kirándulás ezeknek a daraboknak. A kirándulás mindig önfeledt szórakozást és feledhetetlen élményeket nyújt a résztvevőknek, hiszen közösségkovácsoló és –összetartó erejét csak kevés más esemény tudja felülmúlni. A legutóbbi megmozdulás alkalmával a Nyíregyházi Állatparkba történt a látogatás. Sajnos, csak nagyon sokan nem tehetik meg, hogy ide eljöjjenek, ezért is volt nagy meglepetés, amikor több, nehéz anyagi körülmények között élő diákunk egy napon azt a hírt kapta, hogy mindezt megteheti mindenféle költségektől mentesülve. A busz már a kora reggeli órákban elindult a célállomás felé, és a kissé esős idő ellenére is nagyon jól érezték magukat tanulóink az Állatpark területén. Rengeteg látványossággal, köztük Magyarországon csak ezen a helyen található állattal találkozhattak, pl. fehér tigrissel, afrikai elefánttal, rénszarvassal stb. Csodálatos világot jelentett számukra a Zöld Piramis és Ócenárium, a Trópusi Ház, az Afrika-panoráma stb. Fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva tértek haza a résztvevők a kirándulásról. Az ott készült fotók még nagyon sokáig fogják emlékeztetni őket erre a napra.

A szociális hátránykompenzáló programok, akciók megvalósítását az IPR2012-13/2/2/SZI/14810, az IPR2012-13/2/2/SZK/14808, valamint az IPR2012-13/2/2/SZI/14807 számú projektek támogatták.
Nevelőtestület, Kisvárda
Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba Hírek Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba Hírek Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba Hírek

Tags: ,
Menü