Na, mi a pálya?

folder_openHírek

Pontosabban: Milyen pályát válasszak? Erre a kérdésre kaphattak választ azok a tanulók, akik ellátogattak 2013.november 21-én vagy 22-én a Bujtosi Szabadidőcentrumban megrendezett pályaválasztási rendezvényre. A kiállítás célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló gyerekek és fiatalok képet kapjanak a továbbtanulási lehetőségekről és – ha csak nagy vonalakban is – megismerkedjenek a különböző választható szakmákkal. Számtalan nyíregyházi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, sőt megyén túli oktatási intézmény mutatkozott be, tárta fel a választási lehetőségeket a diákok előtt. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola illetve a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium nyíregyházi iskolája is képviseltette magát ezen a színvonalas rendezvényen. Iskoláink tanulói aktívan rész vettek a kiállításon, mivel standunkon „megszépülhettek ” az érdeklődők: fodrászaink csodás frizurákat, kozmetikusaink pedig gyönyörű sminkeket, körmöket készítettek számukra. Pincér tanulóink pedig a szakácsok által készített finom süteményeket kínálták a látogatóknak.

Reméljük, sok fiatal kapott kedvet képzéseink bőséges kínálatából, és szeptemberben újra találkozunk velük.
Tanulói vélemények

Nem most voltam először a pályaválasztási kiállításon. Mindig nagy örömmel veszek részt rajta, mert nagyon jó a hangulat és nagyon érdekes dolgokat láthatunk. Érdekes dolgokat tudhatunk meg a különféle szakmákról. A nyolcadikosoknak csak ajánlani tudom a pályaválasztási kiállításokat. Mint mindig most is jól éreztem magam.
Tóth Enikő 11. évf. pincér tanuló
Többször voltam ezen a pályaválasztási kiállításon. Nagy örömmel veszek rajta részt, mert nagyon érdekes és sok iskola van jele. Nagyon sok dolgot tudhatunk meg az iskolákról. A pályaválasztási kiállításon nagyon jól éreztem magam, mert nagyon érdekes volt és sok mindent ki lehetett próbálni.
Bogár Bernadett 11. évf. pincér tanuló
Számunka a pályaválasztási nap rendkívül érdekes volt, mivel számos lehetőséget mutattak be a továbbtanulással kapcsolatban. Sok diák megfordult a Telegdi és a Tessedik iskola standjánál, ahol mi, fodrásztanulók új frizurákat készítettünk nekik, fonással, sütéssel. Számtalan fiatal lányt szépíthettünk meg, nagy sikerünk volt. Rengeteg ismert személyiséggel találkozhattunk, és reméljük, ezzel az iskolánk hírnevét is gyarapíthattuk.
Hajnal Lilla 12. évf. fodrász tanuló
Én a sminkeket készítettem, amit nagyon élveztem és sok tippet és tanácsot kaptam tanárnőtől.
Rákóczi Anita 14. évf. gyakorló kozmetikus tanuló
Eleinte kicsit nehéz volt a smink készítés, mert olyan alkatokkal találkoztunk, amilyenekkel a tanszalonban nem vagy csak igen ritkán. Ezért a két nap folyamán nagyon sokféle megoldást megtanultunk, pl.: tizenéves kislányok, idősebb korosztály, mélyen ülő szemek, keskeny arc szépítése.
Balogh Enikő 14. évf. gyakorló kozmetikus
Annyira népszerű volt a standunk, hogy ennyi körmöt még nem díszítettem zsinórban, mint ez alatt a két nap alatt.
Paczári Anett 14. évf. gyakorló kozmetikus tanuló
Nagyon jó lehetőségnek tartom ezt a rendezvényt, mert a pályaválasztás előtti diákok bepillantást nyerhetnek az iskolák működésébe. Így könnyebben el tudják dönteni, hogy hol és mit szeretnének tanulni.
Juhász Kinga 14. évf. gyakorló kozmetikus tanuló

Rengetegen keresték fel a standunkat. Nagyon ügyesek, és kitartóak voltak a tanulók. Igazán büszkék lehetünk rájuk! Köszönjük!
Chrenkóné Tóth Katalin szakoktató
Szent Bazil Középiskola Na, mi a pálya? Hírek Szent Bazil Középiskola Na, mi a pálya? Hírek Szent Bazil Középiskola Na, mi a pálya? HírekTovábbi képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda
 

Tags: , , ,
Menü