2014. március 24-én rendeztük meg iskolánkban a Szakma Napját, melyen a szakács, a pincér és a vendéglátó eladó tanulóink mutatták be eddig megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat.
Az ide látogató vendégeket egy szépen megterített díszasztal látványa fogadta, melynél Benkei Kornél szakoktató szemléltette a bor dekantálásának és felszolgálásának folyamatát. A tizenegyedikes pincér tanulók virgin koktélok és kávékülönlegességek készítésével kápráztatták el az érdeklődőket. Majd a kilencedikes szakács diákok Juhász Mónika szakoktató irányításával bemutatták a zöldségek különböző formában történő darabolását. Orosz Balázs szakoktató a szárnyas bontásának műveletét szemléltette. Eközben már a tankonyhán serényen szorgoskodtak a kilencedikes vendéglátó eladók, akik túrós palacsintákat készítettek az érdeklődő diákoknak.
A bemutatók után Bohács József a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa tartott előadást „Munkaerőpicai elvárások, munkaadói igények” címmel. A tartalmas délelőtt a koktélok, kávékülönlegességek kóstolásával és a túrós palacsinta elfogyasztásával ért véget.
A Szakma Napját a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0045 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban program keretében rendeztük meg.