Újabb nap az egészségért

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133 „Iskolafejlesztés a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában” elnevezésű projektje keretében április 15-én – a tanévben második alkalommal – egészségnapot szervezett az intézményben tanuló diákok számára.
A program keretében Csikós Péter mentőtiszt az iskolai egészségfejlesztés fontosságát emelte ki, előadásában kitért az életmóddal összefüggő kockázati tényezőkre, a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás káros hatásaira, továbbá megismertette a tanulókat az egészséges táplálkozás alapjaival és a mindennapokban elvárható elsősegélynyújtási gyakorlattal.
Dr. Kádas János biológus–biokémikus interaktív előadása olyan egészségügyi problémákra tért ki, amelyekben a társadalom kevéssé tájékozott, illetve aktuálisan a fiatalságot érinti. Az előadás első részében olyan Magyarországon általánosan előforduló betegségek kerültek szóba, melyeket különböző vírusok, baktériumok, illetve paraziták okoznak, majd prezentációjában a szexuális úton, illetve kábítószer fogyasztás során terjedő betegségeket tekintette át a hallgatósággal.
Reméljük, ha egy nappal is, de tanulóink közelebb kerültek az egészséghez!

A program megvalósulását a TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133. azonosító számú projekt támogatta.
Farmasi József, igazgatóhelyettes

Tags: , ,
Menü