Pedagógusnapi ünnepség

folder_openHírek

Örömteli eseményre, Pedagógus napra hívta meg Kisvárda Város Önkormányzata Képviselő-testülete nevében Leleszi Tibor polgármester iskolánk tanárait is, 2014.június 2-án a Várszínház és Művészetek Háza Színháztermébe. Az ünnepi köszöntő után az eredményes tanulók és felkészítő tanáraik elismerésére került az ünnepi díszbe öltözött színházterem színpadán.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolából Tóth Evelin kapta a rangos elismerést, aki a 8. osztály elvégzése után a folytatta tanulmányait iskolánkban, informatika szakmacsoportban. Majd a 10. osztályt követően az Irodai asszisztens szakmát tudatosan választotta, mert mindig is tudta, hogy ez az ő területe: a dokumentációs és ügyviteli feladatok végzése, az emberekkel való kommunikáció, a tízujjas vakírás elsajátítása, a hivatali élet rendjében való jártasság. Kiváló szakmaválasztását és rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a külső nyári gyakorlaton a rábízott feladatokat önállóan, nagyfokú odaadással, lelkesedéssel végezte, teljes értékű munkaerőként lehetett rá számítani, és oda a későbbiekben is szeretettel visszavárják. Számítástechnika tudása magas szintű, tanulmányi eredménye kitűnő, magatartása példás. Az osztály életében központi szerepet játszik, minden társával megtalálja a közös hangot, közösségi munkákban aktívan részt vállal. Nyelvi vetélkedőkben, sportrendezvényeken mindig sikerrel szerepel. Idén áprilisban a Telegdi Kupán, az irodai asszisztens tanulók között megrendezésre kerülő gépírásversenyen I. helyezést ért el. Fejlett mozgáskultúrával rendelkezik, több éve mazsorettezik, különböző rendezvényeken lép fel, osztályának a szalagavató táncát is nagy sikerrel tanította be. Mindig vidám, optimista, kedves és illemtudó. Kommunikációs készsége kiváló. Társai és tanárai körében egyaránt közkedvelt személyiség.

Felkészítő tanára: Oroszné Radóczi Erika, aki 2003 óta tanít a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában, együtt ünnepelt a 10 éves évfordulóját jegyző intézménnyel. Tanít nappali és esti tagozaton. Jó kommunikációs készségét dicséri, hogy korosztálytól függetlenül jól megérteti magát tanítványaival. 1999-ben végzett a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán Magyar nyelv és irodalom-gyors és gépírás szakos tanárként. Majd a Nyíregyházi Főiskola teljes körű minőségbiztosítási szakirányú szakján folytatott tanulmányokat és 2003-ban sikeres záróvizsgát tett. Számítástechnika szakos tanár diplomát szerzett a Nyíregyházi Főiskolán 2007-ben. 2011-ben a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán okleveles Pedagógia szakos bölcsész és tanár végzettséget kapott. Angol nyelvből nyelvvizsgával rendelkezik. Az évek során számos versenyt tudhat maga mögött. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen tanítványa megkapta az OKJ-s bizonyítványt, ezzel felmentést nyert a szakmai vizsga letétele alól. Kreativitását dicséri az iskolai rendezvények megszervezése, az iskola belső tereinek szépítése. Osztályfőnökként is kiváló, mert tanulóit eredményesen viszi a szakmai vizsgára. A tanítást hivatásának tekinti. A tanári kar megbecsült tagja, mind emberileg mind szakmailag lehet rá számítani. Folyamatosan képezi magát, hogy megfeleljen a XXI. század pedagógiai kihívásainak. Legutóbb a projektpedagógia, epochális oktatás terén bővítette ismereteit. Szakmai vizsgák jegyzőjeként is maximális precízséggel végzi feladatát. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola vezetősége és fenntartói kimagasló érdemeire való tekintettel az Év tanára címmel tüntette ki 2013-ban.

Csillik Enikő 2011.09.01-től  a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium tanulója. Kiváló tanulmányi eredményéért minden évben dicséretben és jutalomban részesült. Tanulmányában szorgalmas, kitartó és maximalista. Minden órára felkészülten érkezik. Iskolánkat képviselte az Országos Szakiskolai Közismereti Tantárgyi Versenyen. A Tessedik Kupán a szakácsok között meghirdetett versenyen második helyezést ért el Debrecenben, a népes mezőnyben. A szakács szakmát hivatásnak tekinti. Tehetséges a szakmában és szeret új ételeket elkészíteni. Kreatív, dekoratív és gyakorlatiasság jellemzi a munkáját. Szereti próbálgatni az új ízeket és különleges fűszereket. Tanáraival szemben illemtudó, társaival együttműködő, segítőkész. A magatartása példamutató. Jeleskedik a közösségért végzett feladatokban, minden rá bízott feladatot elvállal és azt a lehető legnagyobb odafigyeléssel és pontossággal végzi el. Mindig lehet rá számítani, hiszen iskolai rendezvényeken és egyéb iskolán kívüli eseményeken is részt vett. A tanárai és osztálytársai körében is kedvelt, mert mindig jó kedélyű és pozitív gondolkodású. Érdemei elismeréséül a Nevelőtestület a 2014-ben a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Év tanulója címmel tünteti ki.
Felkészítő tanára: Jancsóné Belinszky Marianna: 2011.08.29 óta a Tessedik Sámuel Szakképző iskola és gimnázium tanára. Diplomáját a Nyíregyházi főiskolán szerezte háztartásökonómia-biológia szakon 2001.06.13-án. Környezettan tanári szakképzettség, tanári mesterszakot végzett 2012-ben.  A szakács osztály osztályfőnökeként és szakmai tanáraként sokat tesz tanítványai sikeres felkészítéséért a szakmai és szintvizsgára.  Kreatív, segítőkész, szakmájában maximalista, jó kommunikációs készségét mutatja, hogy pedagógustársaival és tanítványaival is  a kapcsolata kiváló. Szakács tanulói eredményesen szerepeltek a Tessedik Kupán. Csillik Enikő ezen a versenyen 2.-ik helyezést ért el Debrecenben. A jó szakmai munkát dicséri, hogy rendezvényeken számítanak más iskolák is tanulóink munkájára. 2011-től vesz részt a versenyzők felkészítésében az elsősegélynyújtó verseny területi fordulójára, ahol eredményesen szerepeltek. Kollégaként is lehet rá számítani, kiveszi a részét az iskola közösségi programjainak szervezésében. Pedagógiai kultúráját dicséri, hogy osztályában lemorzsolódás nincs. Folyamatosan képezi magát, felkészült a XXI század pedagógiai kihívásaira. Érdemei elismeréseként a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium vezetősége és fenntartója az Év Tanára címmel tüntette ki 2014.04.30-án.
Köszönetet mondunk Kisvárda Város Képviselő-testületének és Leleszi Tibor Polgármester Úrnak a meghívásért és a szívélyes fogadtatásért, melynek keretében minden vendég egy szál virággal távozhatott a színvonalas ünnepségről. Gratulálunk tanítványainknak, tanárainknak, hogy sikerükkel öregbítették iskolánk hírnevét!

Nevelőtestület, Kisvárda

Szent Bazil Középiskola Pedagógusnapi ünnepség Hírek

Szent Bazil Középiskola Pedagógusnapi ünnepség Hírek

Szent Bazil Középiskola Pedagógusnapi ünnepség Hírek

Szent Bazil Középiskola Pedagógusnapi ünnepség Hírek

További képek Facebook oldalunkon:

Tags: , ,
Menü