Vám”ügyes” vizsga

folder_openHírek

A vizsgán ügyesek, ezért vámügyesek, pontosabban vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézők lettek a nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanulói 2014. június 11-én a sikeres komplex vizsgát követően.
A 12 hölgy és 1 fiatalember országosan az elsők között szerzett ilyen OKJ-s szakképesítést, mivel iskolánk „úttörőként” a 2012/2013-as tanévben indította először a három, külön-külön egy-egy éves képzést magába foglaló, két év alatt megszerezhető végzettséget.
A vizsgasorozat az írásbeli és gyakorlati feladatokkal kezdődött 2014. május 12-én. Először áruosztályozásból vizsgáztak, amelyen egy óra alatt 25 termék tarifális besorolását kellett elvégezniük. Ezt követően vámeljárás kezdeményezése, vártartozás, illetve nem közösségi adók és díjak megállapítása volt a feladatuk, melyre 90 percet kaptak. Mindkét vizsgarészt könnyedén oldották meg a tanulók.
Az utolsó – szóbeli – vizsgarész majd’ egy hónap múlva következett, mely idő alatt volt lehetőségük alaposan felkészülni a vámjogi, jövedéki és környezetvédelmi tételsorokból.
A képzés sikerét mutatja egyrészt, hogy a nem könnyű vizsga átlaga 3,8. Másrészt, hogy két tanuló már el is helyezkedett, többen pedig jelenleg vesznek részt felvételi interjúkon, megbeszéléseken, vagyis a munkaerőpiacon nagy az igény a jól felkészült vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző végzettséggel rendelkező szakemberekre!

Ludman Renáta osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola Vám”ügyes” vizsga Hírek

Szent Bazil Középiskola Vám”ügyes” vizsga Hírek

Szent Bazil Középiskola Vám”ügyes” vizsga Hírek

Szent Bazil Középiskola Vám”ügyes” vizsga Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , , ,
Menü