Nyílt nap a kisvárdai Telegdiben

folder_openHírek

Az általános iskola elvégzése, vagy az érettségi megszerzése után a fiatalok nagy választás előtt állnak – hol folytassam tovább tanulmányaimat? Melyik iskolát, képzést vagy szakmát válasszam? Ebben a döntésben szeretnénk segíteni a tanulóknak úgy, hogy megmutatjuk nekik a lehetőségeinket, melyekből kedvük és elképzeléseik szerint választhatnak.

Erre a célra remek alkalmat szolgáltatnak az iskolai Nyílt napok. 2014. november 19-én Kisvárdán a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában került megrendezésre a már hagyományosnak tekintendő, évről évre nagy  sikert arató Nyílt nap. Aznap reggel 8.00 órától vártuk az érdeklődő diákokat, szülőket, pedagógusokat egy szakmai bemutatóval, melyen projektoros kivetítés segítségével bemutattuk az iskolánkban megszerezhető szakmák széles palettáját. Tájékoztattuk a résztvevőket a jelentkezés feltételeiről, szakmai követelményekről, tananyagegységekről, képzések helyszíneiről, válaszoltunk az érdeklődők kérdéseire. Mindenki kapott szórólapot és egy átfogó írásos tájékoztatót a 2015/2016-os tanévben induló képzésekről. Ezt követően a diákokat és a szülőket körbekalauzoltuk iskolánk tantermeiben és a gyakorlati oktatás helyszínein. A legtöbben arról érdeklődtek, hogy hol és hogyan zajlik a gyakorlati oktatás. Volt olyan szülő, aki gyermekeit azért hozta a „Telegdis” Nyílt napra, mert már tanult nálunk idősebb gyermeke, és csakis ide szeretné beíratni a még továbbtanulás előtt állót is. A jelenlévők betekintést nyerhettek a Számítógép-szerelő és -karbantartó osztály, a Gyakorló fodrász és Gyakorló kozmetikus, az Irodai asszisztens osztály gyakorlati tevékenységébe. A fiúkat főleg a számítógép-szerelés, a lányokat pedig a fodrászat és a kozmetika érdekelte. Ki lehetett próbálni a csillámtetoválást, a hajfonás és a körömlakkozás fortélyait is szívesen ellesték.

Évről évre egyre több diák látogatja meg intézményünket egy ilyen Nyílt nap alkalmával, aminek természetesen nagyon örülünk. Idén is érkeztek látogatók sok környékbeli település iskoláiból. Reméljük, mindenki jól érezte magát nálunk, hasznosan töltötte el ezt a napot, és tudott kedvére való szakmát választani!

Mindenkit szeretettel várunk a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola diákjainak sorába a következő tanévben is! Bővebb felvilágosítást képzéseinkről a honlapunkon, telefonon, illetve személyesen Felvételi irodáinkban kaphatnak a kedves érdeklődők.
Nevelőtestület, Kisvárda

Szent Bazil Középiskola Nyílt nap a kisvárdai Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Nyílt nap a kisvárdai Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Nyílt nap a kisvárdai Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Nyílt nap a kisvárdai Telegdiben Hírek

Tags: , ,
Menü