Alapkozmetikumok készítése kicsit másképp Kisvárdán a Telegdiben

folder_openHírek

A 13. évfolyamos gyakorló kozmetikus osztály késői Mikulás partija az Alapkozmetikumok készítése órán főzőcskézéssel telt el 2015. december 8-án. Mivel a tananyagban házi szerekből készült pakolásokról; azok bőrre gyakorolt jótékony hatásairól tanultunk, házi feladatként mindenki kapott egy növényi és egy állati eredetű anyagról gyűjtőmunkát.

Szent Bazil Középiskola Alapkozmetikumok készítése kicsit másképp Kisvárdán a Telegdiben Hírek

A kiselőadásokban szó esett a külsőleg és belsőleg kifejtett jótékony hatásokról; majd ezekhez pakolások készítésének receptjeiről, valamint néhány étel receptjéről is, így egyre éhesebbek lettünk. Ezért elhatároztuk, hogy idén az utolsó óráinkon egy utó-Mikulás; elő-Karácsonyi vendéglátás kapcsán elkészítjük néhány vitaminban és fontos tápanyagokban gazdag és kedvelt ételünket. Az első művelet a kelt tészta dagasztása volt, amiben élesztő, tej, tojás, vitaminokban gazdag energiaforrásaink; majd a palacsinta tésztájában ismételten használatuk ezeket az alapanyagokat. Tölteléknek különféle házi gyümölcslekvárokat fogyasztottunk, pl. szilva, barack, meggy, cseresznye, alma, körte. A harmadik ételünk a sütőtök krémleves is nagyon fontos és ízletes, egészségmegőrző és gyógyító hatású. A sütés-főzés mellé természetesen karácsonyi zenéket hallgattunk. Így ápoltuk bőrünket immár tudatosan, belülről is.

Polyákné Márta Edina

gyakorlati oktató

A mai napunk is rendkívül jól sikerült, mert közösen főzőcskéztünk, jókat nevettünk. Nem sokat forgolódok a tűzhely körül, de most én is oda álltam palacsintát sütni. A sütőtök krémleves nagyon finom lett, illetve a házi lekvárral ízesített palacsinták is. Mindannyian hoztunk valamit: olajat, lisztet, tojást, tejet, palacsintasütőt, gyúró deszkát; tanárnő is kipakolta a fél konyháját: bot mixert, kelesztő tálat, villany tűzhelyet. Az elkészített ételeket közösen, egy nagy terített asztal mellett fogyasztottuk el. Várom a következő közös főzést!” (Kovács Krisztián, 13. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

Mikulásra való tekintettel megleptük magunkat egy-két finomsággal. Készítettünk sütőtök krémlevest, palacsintát és fánkot. Mindenki izgatottan sürgölődött a „konyhában”. Ki éhesen, ki pedig tettre készen. Itt sütöttem életem első, és még vagy tizedik palacsintáját is. Jó hangulatban telt el ez a nap. Viccelődtünk, nevetgéltünk. Az ebéd fantasztikus lett. Egyáltalán nem szeretem a sütőtököt, ezért tartottam az ízétől. Meglepődtem, hogy mennyire finomat főztünk. Nagyon élveztem ezt a napot, remélem lesz még ilyen.” (Krak Barbara, 13. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

További képek: http://on.fb.me/1ZhlxSs

Tags: ,
Menü