Angol nyelvi vetélkedő Kisvárdán a Telegdiben

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

A XXI. században elkerülhetetlen az angol nyelv ismerete, hiszen ez a világnyelv.
Az internet legfontosabb nyelvének is tekinthető, használatának nélkülözhetetlen feltétele. Az iskolapadban ülők számára nyilvánvaló, hogy a munkaadók elvárják az angol nyelv legalább társalgási szintű ismeretét. A szakmai előmenetelnek is feltétele a nyelvtudás, ezért iskolánkban arra törekszünk, hogy tanulóink az általános nyelvtanulás mellett szakmai nyelvismeretet is elsajátítsanak. Egy idegen nyelv megtanulása lehetőséget ad arra, hogy jobban megértsük az adott kultúrát és a nyelvet beszélő emberek gondolkodásmódját. Az iskolánkban megrendezett angol nyelvi vetélkedőnek is az volt a célja – melyet 2014. december 17-én tartottunk -, hogy a tanulók betekintést nyerjenek az angol kultúrába. A feladatok az általános ismeretekre épültek, mint az országismeret, kultúra, családi viszonyok és a mindennapi életben használt kifejezések. Az ünnepek közeledtével egy kis karácsonyi dalocska is helyet kapott a megoldandó feladatok között, hogy ezzel is vidámabban teljen a verseny, melyen ötfős csapatok mérték össze tudásukat. Végül is a győztes csapat a 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulók köréből került ki. Gratulálunk!
Oroszné Radóczi Erika, tanár
Tanulói vélemény:
“Kiváló kezdeményezésnek tartom az iskolánk által szervezett nyelvi vetélkedő lehetőségét. Egyrészt remek alkalom a szintfelmérésre, és az esetleges tudásbeli hiányosságok pótlására, másrészt csoportokban versenyeztünk, ami lehetővé tette, hogy nemcsak a tanárral, hanem a tanulók egymással is tudjanak kommunikálni. Az sem utolsó szempont, hogy tanulás-beszélgetés-játék közben jó kis csapattá kovácsolódnak a résztvevők.” (Kovács Kinga, 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanuló)

A program a TÁMOP – 3.1.4-12/2-2012-1133 pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Angol nyelvi vetélkedő Kisvárdán a Telegdiben Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133 Szent Bazil Középiskola Angol nyelvi vetélkedő Kisvárdán a Telegdiben Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags:
Menü