A Solanie és mi

folder_openHírek

December utolsó gyakorlati napján az Alveola Kft. forgalmazásában elsősorban a Solanie termékcsaláddal Valiskó Mária; és a NYX sminkese Barna Zsuzsanna látogattak meg.

A termékismertetés több márka bemutatására is kiterjedt. Ilyenek pl.: a NABA, ami a műköröm építés kellékeit tartalmazza; a Long Lashes, ami a 3D műszempilla építés és a legújabb szemöldöképítés anyagait, eszközeit; a NYX, ami a Malu Wilz professzionális sminkjeit; egy német cég két termékét a Dr. Sillert és a PHYRIS-t hasonlította össze; gyantákat és gyantázáshoz használható kiegészítőket; kozmetikai gépeket; egyszer használatos termékeket; a Refektocil teljes színskáláját; és a Jimjams-et mutatta be. Ezek után következett a várt Solanie. A készítményeket elsősorban magyar kozmetikusok közreműködésével gyártották. Nagyon széles a termékskála, hiszen minden bőrtípusra 20-30 készítmény közül választhatunk egy-egy kezelés és a vendég kívánságának megfelelően. Sok kérdést tettünk fel, hiszen még nem ismertük hogyan működnek a krémek, pakolások. Apró praktikákkal is gazdagabbak lehettünk. A készítményeket egyelőre csak az illatuk alapján tesztelhettük, de az elkövetkezendő gyakorlati órákon alaposabban megismerkedünk velük, hiszen kaptunk 23 terméket a cégtől ajándékba. Marcsi nagyon tapasztalt, felkészült és kitűnő előadó, aki a tanulók érdeklődését fel tudta kelteni. Sajnáltuk, amikor véget ért a bemutatója.

Itt nem ért véget a napunk, hiszen következett Zsú sminkbemutatója. Alkalmi kikészítést kreált szinte pillanatok alatt. A modellünket a szabályok szerint lealapozta, pirosította, szemöldököt formázott, kiemelte a szemhéjat, majd megmutatta, hogyan lehet a ma divatos „Ombre” szájat festeni. Itt is sok kérdés felmerült: a munkafolyamatok sorrendiségén kívül technikai fogások pontosításáról, majd a tincses és 3D műszempilla építéséről, a szemöldök dúsításáról is bővebben esett szó. Alaposan megvizsgáltunk minden bőröndben lévő csodát, némelyiket ki is próbáltuk. Található volt egy újdonság is: a rúzsnak vagy szájfénynek nem nevezhető matt festék legalább 10 színárnyalatban. Azt hiszem, mindannyian szeretnénk egy ilyen bőröndöt telis-tele sminkfelszereléssel!

Hasznosan telt el ez a mai nap is. Sok új tudásanyagot sajátíthattak el a tanulók és én is, hiszen eddig nem találkoztam a Solanie termékeivel. Köszönet Marcsinak, Zsúnak valamint az Alveola Kft.-nek!

Polyákné Márta Edina, Gyakorlati oktató

„Nagyon sok érdekes dolgot láttam, hallottam ma. Eddig más cég termékét használtam, de most kedvet kaptam a Solanie kipróbálásához is. A ma kapott részletes termékismertetőt és árlistát alaposan átnézem, és átgondolom, pontosan milyen készítményekre is lesz szükségem. Anyukám a tesztalanyom, ezért elsősorban az ő bőrére fogok vásárolni. A 3D pilla tanfolyamot is szeretném elvégezni; mert, ahogy ma hallottam, a tartós műszempillához a tincses nem való, hiszen azzal a technikával előfordulhat a természetes pillák elkopása, kihullása. Úgy érzem, a mai nappal új lehetőségek tárháza nyílt meg előttem! Biztosan ott leszek 2015. április 18.-án Budapesten a Nemzetközi Kozmetikus Kongresszuson is, amit az Alveola Kft. szervez!”
Anderkó Nóra, 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló

„A sminkbemutató fontos volt számomra, mert indultam már versenyen, és az idei tanévben is szeretnék nevezni, jó helyezést elérni. Jó volt látni, ahogy egy profi sminkes dolgozik. Ahogy őt néztem, minden olyan könnyűnek tűnt! Sok gyakorlással szeretnék én is ilyen hamar, könnyen szuper sminkeket készíteni! A bőrönd és a benne lévő rengeteg készítmény, és a színek kavalkádja elbűvölt!”
Lizák Rita, 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló

Szent Bazil Középiskola A Solanie és mi Hírek Szent Bazil Középiskola A Solanie és mi Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags:
Menü