Hív a suli! – Vár a Tessedik!

folder_openHírek

A 2015/2016-os tanévben is szeretettel várjuk a jelenlegi 8. évfolyamos tanulókat a kisvárdai Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumba Vendéglátó eladó szakára!
A képzés előnye, hogy duális, ami azt jelenti, hogy 9 évfolyamon szintvizsgáznak a tanulóink. Sikeres szintvizsga után, már a nyári gyakorlatot is tanulószerződéssel és az ezzel járó ösztöndíjjal tölthetik gazdálkodó szervezeteknél. A szakma jó tulajdonsága,  hogy több féle vendéglátó egységben is el tudjanak helyezkedni, mint például gyorsétterem, pizzázó, teázó, cukrászda stb. A tanulók a képzésük során megismerkednek az élelmiszerek tulajdonságairól, táplálkozásbeli szerepükről a nagyon fontos HACCP rendszer kialakításáról és dokumentálásáról. Tanulnak gazdálkodási ismereteket, mely során ismeretet szereznek egy vendéglátó egység kialakításának szabályairól, munkaviszonnyal kapcsolatos alapfogalmakról, vállalkozási formákról. A szakmai számítás tantárgy segít a termékek árának kialakításában, a bevételek és kiadások kiszámításában. Ezeken kívül tanulnak Munkahelyi egészség és biztonságot is, mely megismerteti a tanulót a biztonságos és szabályszerű munkavégzéssel is. Minden ide érkező tanuló angol nyelvet tanul. A szakmai gyakorlatot nagyon kedvelik a tanulóink, hiszen tanulnak ételkészítést, amihez egy nagyon modern tankonyha áll a rendelkezésükre, illetve felszolgálással is ismerkednek, aminek az oktatása az iskolánk éttermében történik.

Beszéljünk az Iskolánk diákéletéről is. A napjaink egyáltalán nem egyhangúak. Minden évben van Sportnapunk és Iskolanapunk is, hiszen az iskola nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódra nevelést. Tanévenként több kiránduláson is részt vesznek diákjaink, sok programmal igyekszünk színesíteni az iskolai napokat. Van Mikulás és Karácsonyi ünnepségünk. A tanév egyik legfontosabb napja iskolánk végzős tanulóinak a szalagavatója, a másik fontos dátum a ballagás. Iskolán több pályázatban is részt vesz, mellyel támogatjuk diákjainkat!

TESSÉK JELENTKEZNI! – TESSEDIKESNEK JÓ LENNI!

Tanulói vélemények:

„Nekem nagyon tetszik az iskola. Már az első napokban is nagyon jól éreztem itt magam. Tetszik a szakmai gyakorlat és az elméleti órák is. A tanárok nagyon megértők és kedvesek! Mindenkinek csak ajánlani tudom a suli.”
(Bedzsó Boglárka 9. vendéglátó eladó tanuló)

„Örülök, hogy ebbe az iskolába jelentkeztem és, hogy felvettek. Igazán jó tanáraink vannak, akik nem csak az órai dolgokkal foglalkoznak, hanem ha kell a szünetüket is ránk áldozzák, hogy beszélgessenek velünk”
(Szőllősi Ibolya 9. vendéglátó eladó tanuló)

„Több középiskolát megjártam már, de most azt érzem itt a helyem. Nagyon jó kis közösség alakult ki az osztályban és a tanárok is nagyon jól magyaráznak. Mindenkinek ajánlom az iskolát és ezt a szakmát!”
(Tóth Levente 9. vendéglátó eladó tanuló)

Tags: ,
Menü