Irodai asszisztens szakos tanulónak lenni jó!

folder_openHírek

Hogy miért? A13. évfolyamos kisvárdai irodai asszisztens szakos diákjaink ezt írják:
„Nagyon szeretünk ide járni, mert elsajátíthatjuk a gyors és szabályszerű gépírás technikáját, azaz a tízujjas vakírást. A számítógépen a felhasználói programokat megtanuljuk magabiztosan kezelni, így bátran ülünk le ismeretlen helyen is egy számítógép elé, nem okoz gondot egy feladat megoldása. Emellett a társaság is nagyon jó, a hangulat a tanteremben mindig kellemes. A tanárok nagyon segítőkészek, mindenben számíthatunk rájuk. Gyakran szoktuk nézegetni az állásportálokat, és mindig találunk olyan hirdetéseket, amelyeket ezzel a szakképesítéssel be lehet tölteni. Úgy gondoljuk, hogy jó esélyeink vannak a munkaerőpiacon, és ez a tudat örömmel tölt el bennünket. Nagyon várjuk már a nyári gyakorlatot, hogy közvetlen környezetben is megtapasztalhassuk azt, amiről az iskolában tanulunk.” (B. Edina és B. Barbara)
„Azért jó irodai asszisztens szakon tanulni, mert sok olyan dologgal foglalkozunk, melyeknek a hétköznapi életben is nagy hasznát vesszük. Ilyen például a kommunikáció vagy a levelezés. Mindezek mellett tanulunk a vállalkozások működéséről, gazdasági alapismeretekről és jogi ismeretekről is. Megtanulunk gépírni, ami szintén nagyon hasznos, és közben még jól is érezzük magunkat.” (Sz. Viktória)
„Mindamellett, hogy megtanuljuk a szakma csínját-bínját, nagyon sok érdekes, hasznos programot, kirándulást, vetélkedőt szervez számunkra az iskola. Ezek még jobban összekovácsolják az osztályt, és szoros barátságok alakulnak ki. Legelső közös kirándulásunk már tanév elején egy beregi körutazás volt, ahol a kellemes időnek, a szép tájnak és a jó csapatnak köszönhetően fantasztikusan éreztük magunkat. Egy-egy ilyen program alkalmával mindig finom, meleg ebédet fogyasztunk különböző éttermekben, és közben jókat beszélgetünk. Már most sokat gondolkodunk azon az osztálytársakkal, hogy jövőre milyen produkcióval kápráztassuk el a közönséget a szalagavatónkon. Nagyon jó iskolának tartom a Telegdi Kata Szakiskolát és Szakközépiskolát. Jól döntöttem, amikor ide jelentkeztem.” (P. Babett)
Jelentkezz Te is a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Irodai asszisztens szakára! A Kormány szakmaszerkezeti döntése alapján iskolánk a 2015/2016-os tanévben is indíthatja ezt a szakmát korlátozott létszámmal (20 fő). A képzés két tanéves, érettségire épül, és emelt szintű szakképesítést ad, melyet azonosító száma is mutat: 54 346 01. Az iskolában számos lehetőség nyílik arra, hogy különböző versenyeken megmérettessenek diákjaink, és szakmai tudásukat megcsillogtassák. Ilyen többek között a minden tavasszal megrendezésre kerülő Telegdi Kupa, amely az iskolák közötti irodai asszisztens tanulók gépírásversenye, és amely kritériumaiban megfelel az országos versenynek. Nagy büszkeségünkre a 2013/2014-es tanévben T. Evelin tanulónk I. helyezést ért el, és számos jutalomban részesült. A tanulás mellett kiváló közösségi programokban, kirándulásokban, szórakoztató, kulturális és sportrendezvényekben is bővelkedik a tanév. Várunk tehát minden szakma iránt érdeklődő fiatalt sok-sok szeretettel! A felvétel a jelentkezés sorrendjében történik, korlátozott létszámban, így ajánlatos minél hamarabb elfoglalni a helyeket ezen a népszerű szakon. Bővebb információ az iskola honlapján, illetve felvételi irodánkban kapható.
Oroszné Radóczi Erika, osztályfőnök, szaktanár
Szent Bazil Középiskola Irodai asszisztens szakos tanulónak lenni jó! Hírek Szent Bazil Középiskola Irodai asszisztens szakos tanulónak lenni jó! Hírek
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags:
Menü