A Michelin csillagon innen

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium hosszú éveken át kialakult hagyományaihoz híven tavasszal került sor a kilencedikes szakács tanulók szintvizsgájára.
Alapos elméleti és gyakorlati felkészülés után vizsgadrukktól fűtötten kezdődött a megmérettetés. Az elnöki megnyitó után a diákok izgatottan húzták ki a tételeket és kezdtek neki a vizsgafeladat megoldásának.

Csattogtak a kések a vágódeszkákon, koppantak a fakanalak az edények falán, forrt a víz a fazekakban és egy kis idő múlva kellemes illatok lengedeztek a tankonyha felől. Minden munkaállomáson más és más étel készült, ezzel igazi éttermi hangulatot és nyüzsgést varázsoltak a konyhába.
Az idő lejártával a vizsgázók egyenként adtak számot szakmai ismereteikről a bizottság előtt, és ekkor került sor az elkészült „remekművek” kóstolására is.
Az osztály minden tanulója sikeres vizsgát tett, az osztályátlag 3,00 lett, és ezzel megnyílt az út a további fejlődés előtt.
Gratulálunk és további sikeres felkészülést kívánunk!

Várjuk a szakács tanulók jelentkezését a 2015/2016-os tanévre is!

Készítette: Tóth András osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola A Michelin csillagon innen Hírek Szent Bazil Középiskola A Michelin csillagon innen Hírek Szent Bazil Középiskola A Michelin csillagon innen Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü