Összefoglaló a Telegdi IPR pályázatáról

folder_openHírek

A nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nevelőtestülete egyik alapvető feladatának tekinti a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákok segítését, szociális hátrányból eredő lemaradásuk csökkentését. Évről évre a pályázati lehetőségekkel élve tudunk képesség-kibontakoztató és integrációs tevékenységet végezni, felhasználva az IPR nyújtotta támogatást.

A 2014/15-ös tanév eddig eltelt időszakában ismét részt vettünk a pályázatban. Szakiskolás osztályainkból 13 tanulót vonhattunk be, és 448.500 Ft-ot használhattunk fel iskolai rendezvényeken való részvételük támogatására, kirándulások szervezésére, könyvek, irodaszerek vásárlására.

Az IPR-14-B-0177-es számú projekt eseményei közül a tehetséggondozás részeként támogattuk tanulóink versenyzését: a Szabolcs Kupa fodrász tanulók számára kiírt vetélkedésén szerepelhettek, az ősz folyamán kiránduláson vettek részt, az iskolanapi rendezvényre nagy értékű sportruha szettet vásároltunk, és étkeztetésük is a pályázat keretösszegéből valósul meg.

A farsangi készülődés jegyében készültek frizurák, irodaeszközöket vettünk, és könyvvásárlásra is jutott a támogatási összegből.

A program vállalt célkitűzése volt tanártovábbképzés, és a gyermekjóléti szolgálattal való kapcsolat szorosabbá fűzése. Előadást hallgattunk meg a szolgálat tevékenységéről, a törvényi háttérről, kérdéseinkre választ kaptunk.

A szakközépiskolás tanulók közül 2 diákunk vehetett részt ezen programokon, összesen 138.000 Ft támogatást felhasználva az IPR-14-B-0176-os  projekt tervezett tevékenységeinek megfelelően.

Az iskola tantestülete

Szent Bazil Középiskola Összefoglaló a Telegdi IPR pályázatáról Hírek Szent Bazil Középiskola Összefoglaló a Telegdi IPR pályázatáról Hírek Szent Bazil Középiskola Összefoglaló a Telegdi IPR pályázatáról Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü