Gyógy- és sportmasszőr – szerezz piacképes szakmát!

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a 2015/2016. tanévben ingyenes, iskolai rendszerű gyógy- és sportmasszőr képzést indít, amelyre várjuk a 8. osztályos végzettséggel, illetve érettségi bizonyítvánnyal rendelkező diákok jelentkezését.

A képzés a 8. osztályos végzettséggel rendelkezők számára 4+1 éves. A tanulókat az érettségi és a szakmai vizsgákra egyaránt felkészítjük. Az érettségivel rendelkezők 2 év alatt szerezhetnek gyógy- és sportmasszőr szakképesítést. Diákjaink a kötelezően előírt gyakorlatukat a kiválóan felszerelt egészségügyi demonstrációs termünkben, valamint masszázs tanműhelyünkben, továbbá a gyakorlati képzésben közreműködő hotelek wellness-részlegein teljesíthetik.

A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvos, vagy vezető gyógytornász szakmai irányítása és felügyelete mellett gyógymasszázst, valamint hidro- és balneoterápiás kezeléseket végez. Teamben dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek (páciensek) gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Gyógyfürdőkben, fürdőkben, wellness részlegeken fizikai közérzet javító szolgáltatást nyújt, frissítés céljából masszázst, hidro- és balneoterápiás kezeléseket végez. Sportmasszőri feladatait a sportolók sportteljesítményének megőrzésében, fokozásában és a sportsérülések utáni rehabilitációban látja el, kompetenciájának megfelelően önállóan, vagy az edző, szakedző, sportorvos felügyeletével és irányítása mellett.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: gyógymasszőr, sportmasszőr, gyúró, hidromasszőr, masszőr (fürdősmasszőr).

A gyógy- és sportmasszőr képzésre jelentkezni személyesen a Piac utca 60. szám alatti felvételi irodánkban lehet: http://szentbazilszakkepzo.hu/kapcsolat

Szent Bazil Középiskola Gyógy  és sportmasszőr – szerezz piacképes szakmát! Hírek

Tags: , ,
Menü