Érj haza!

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.C-14

A közeledő Nemzetközi Autómentes Nap eseményéhez kapcsolódva, a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban is a biztonságos közlekedés jegyében telt a 2015. szeptember 18-i délelőtt. A HAHA egyesület szervezésében a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának képviselője tartott előadást a mindennapokban felmerülő közlekedési szituációkkal kapcsolatban.

Szent Bazil Középiskola Érj haza! Hírek TÁMOP 3.1.4.C 14

Azért is fontos erről beszélni, mert mindannyian már egész kicsi kortól a forgalom részesei vagyunk. Gyalogosból kerékpárossá válunk, majd a szerencsésebbek gépjárművezetői tapasztalatokat is szerezhetnek. Hétköznapi példákon keresztül szemléltette a diákokkal, hogy a maximális odafigyelés a kulcsa annak, hogy elkerüljük a baleseteket.

Az általános tájékoztató után lehetőség nyílt egy autó- és egy motor szimulátor kipróbálására. Mielőtt azonban a tanulók birtokba vehették volna a „lóerőket”, KRESZ tudásukról tehettek tanúbizonyságot. A diákok többsége még nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mégis kíváncsian várták a kiértékelés eredményét. A szimulátorok használata mindenki számára élményszerű volt, hiszen a valóságnak megfelelő váratlan szituációkban próbálhatták ki magukat. Egy bátor jelentkező a „részeg szemüveggel” kombinálta a vezetés élményét, ám az erős koncentráció ellenére sem tudta megfelelően uralni a helyzetet. Számára mindenképpen tanulságos volt.

Az élvezetes vezetés után egy kis harapnivalóval kedveskedtünk a szervezőknek és a diákoknak, miközben megoszthatták egymással élményeiket és ezzel megalapozták a közelgő hétvége hangulatát.

Bugyik-Oláh Judit, tanár

A rendezvény a TÁMOP-3.1.4.C-14 számú Iskolafejlesztés a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Debrecen Postakert utcai telephelyén projekt keretében valósult meg.

További képek: http://on.fb.me/1OV3Nrk

Tags: ,
Menü