Szakmai továbbképzés a Tessedikes szaktanároknak

folder_openHírek

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezete, a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával 2016. február 24-én szakmai előadást szervezett „Új trendek a pincér szakma oktatásában” címmel a nyíregyházi Hotel Korona különtermében. Iskolánkat két szaktanár és egy pincér szakoktató képviselte.
Szent Bazil Középiskola Szakmai továbbképzés a Tessedikes szaktanároknak Hírek

Az előadáson két Schnitta díjas éttermi mester Dr. Kovács Mihályné és Szakács Pál osztotta meg tapasztalatait a vendéglátásban, elsősorban a pincér szakmában alkalmazandó új irányelvekről. Először egy power-pointos bemutatót láthattunk az újdonságokról, majd Szakács Pál pincér mester irányításával egy egyszerű éttermi terítést mutattak be a tanulók.  Azután a díszasztalnál helyet foglaló 2 vendég segítségével végigkövethettük a pincér élőmunkáját a vendég fogadásától az 5 fogásos menüsor felszolgálásán keresztül az étkezés befejező fogásáig. Kellemes és tartalmas délutánt tölthettünk el a pincér szakma neves képviselőivel, akiktől a közelgő szakmai vizsgákhoz is hasznos információkat kaphattunk.
„Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik.” (Gundel Károly)
A cikket készítette: Erdélyi- Farkas Tímea, Somogyiné Nagy Katalin
További képek: http://on.fb.me/1RA2kW3

Menü