Egyetemi programokon

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanulói február hónapban három, a Debreceni Egyetem által szervezett programra látogattak el.
Szent Bazil Középiskola Egyetemi programokon Hírek

Február 18-án debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola vámügyintéző osztályai ellátogattak a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjába. A kiállítás témája a felnőtté válás, amely változatos és interaktív utakon keresztül mutatta be az önállósodás módját. Az esemény kitért a különböző személyiségtípusokra, az otthoni környezettől való elszakadásra, illetve az élettársi kapcsolat előnyeire és nehézségeire.
Február 23-án európai uniós munka- és karrierlehetőségekről szóló előadáson vettünk részt. Megtudhattuk, milyen nyelveket érdemes tanulni ahhoz, hogy lehetőségünk legyen álláspályázatra az Európai Unió intézményeiben. Az előadás kitért a gyakornoki állásokra, amelyekhez szükséges egy diploma és két nyelvvizsga. Ez egy kiváló lehetőség azon diákok számára, akik éreznek magukban kellő affinitást arra, hogy egy nemzetközi szervezetben próbálják ki adottságaikat.
Február 25-én „A Magyar Honvédség tapasztalatai a tömeges menekülthullám kezelése kapcsán” címmel tartott – rendkívül tanulságos – előadást Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.
Készítette: Nádasdi Nelli, vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanuló
További képek: http://on.fb.me/1TLFUaW

Tags: , , ,
Menü